9 Май, 2023 11:43 1 038 2

Протестът на холивудските сценаристи продължава

  • сащ-
  • холивуд-
  • проекти-
  • сценаристи-
  • протести-
  • заплащане

Той доведе до спиране на работата по редица проекти

Протестът на холивудските сценаристи продължава - 1
Източник: Shutterstock

Хиляди сценаристи на телевизионни и филмови продукции провеждат протест, който продължава вече седмица, като доведе до спиране на работата по някои проекти, включително предисторията на "Игра на тронове" и новия сезон на сериала "Историята на прислужницата".

Гилдията на сценаристите обяви стачка, тъй като не постигна споразумение за по-високи заплати с големите студия, включително "Нетфликс" и "Уолт Дисни". Те твърдят, че са направили щедро предложение за увеличаване на компенсациите.

Телевизионните токшоута вече не осветяват екраните, а някои сериали и филми са спрени. Последният сезон на "Странни неща" е прекратен, а снимките на "Блейд" на "Марвел" с Махершала Али не започват. "Странстващият рицар" е един от най-важните продукции, които се подготвят за новата услуга на HBO Max, наречена Мах. Действието на сериала се развива 100 години преди "Игра на тронове". Не е обявена дата за излизането му.

Вторият сезон на "Домът на дракона", друг сериал от вселената на "Игра на тронове", започна да се снима през април, каза Джордж Р. Р. Мартин. Работата по продукцията ще продължи в Лондон и Уелс. Всички осем епизода вече са написани и преработени.

Не се знае колко време ще продължи стачката, и все още няма разговори между представители на Гилдията на сценаристите и филмовите студии, съобщава Ройтерс, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    2 0 Отговор
    Chat GPT, ще ги замени!
  • 2 От страни

    1 0 Отговор
    Леле-мале, и тия ли? Малки са им заплатите? Кво им липсва?