Last news in Fakti

3 Октомври, 2013 15:26 761 0

Патриоти: Да спасим Музея на религиите!

  • музея на религиите-
  • стара загора-
  • митинг-
  • съдебната палата-
  • главното мюфтийство-
  • нфсб

Митинг в защита на сградата, към която претенции има Главното мюфтийство

Патриоти: Да спасим Музея на религиите! - 1
Музят на религиите в Стара Загора е някогашна джамия

Партия НФСБ и всички формации от новия Обединен патриотичен фронт – ГОРД, СЕК, НИЕ, сдружение „Патриот“ – ще проведат митинг в защита на Музея на религиите в Стара Загора. Протестът ще се проведе в петък, 4 октомври, от 9.00 часа пред сградата на Съдебната палата. Същият ден от 9.45 часа там ще се гледа делото за собствеността на Музея на религиите. То е образувано по искане на Мюфтийството, което настоява да получи сградата.

Патриотите призовават всички хора към обединение, за да бъде спасен Музеят на религиите. Сградата е обявена за архитектурен паметник на културата. Тя е единствената, оцеляла при опожаряването на Стара Загора по време на Руско-турската война от 1877-1978 г.

Митингът ще е под мотото „Да защитим Музея на религиите от посегателството на протурските марионетки от ДПС и Главното мюфтийство“. Речи ще изнесат съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Валентин Касабов, водещи от ТВ СКАТ, лидерът на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов и лидери на останалите формации от Патриотичния фронт.

По време на митинга ще бъдат пресъздадени сцени от историята на България. Албена Вескова от ансамбъл „Българе“ ще пее в подкрепа на патриотичната кауза. Междувременно старозагорската общественост застана категорично на позицията, че в този град, в който 14 500 души мирно население са били безмилостно изклани от турския башибозук, няма да пее ходжа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА