Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 20:15 1 626 3

Призив за спешен диалог в Холивуд

  • джордж клуни-
  • холивуд

Преговорите между студиата и Гилдията на актьорите и Американската федерация на радио и телевизионните артисти спряха в сряда, след като компаниите отхвърлиха искането за бонус, свързан с броя абонати на стрийминг платформите

Призив за спешен диалог в Холивуд - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Носителят на награда "Оскар" Джордж Клуни призова холивудските студиа да се завърнат на масата за преговори със стачкуващите актьори и да опитат да разрешат споровете си за нови условия на труд, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Преговорите между студиата и Гилдията на актьорите и Американската федерация на радио и телевизионните артисти (SAG-AFTRA) спряха в сряда, след като компаниите отхвърлиха искането за бонус, свързан с броя абонати на стрийминг платформите. Клуни определи прекъсването на преговорите като "тревожно".

"Поне се върнете в стаята, не излизайте в отпуск", каза Клуни в отговор на въпрос за стачката на актьорите, който му бе отправен по време на церемония в Лос Анджелис. Актьорът добави, че президентката на SAG-AFTRA Фран Дрешър му казала, че е готова да поднови преговорите в опит да бъде прекратена ефективната стачка, започнала през месец юли.

Клуни изрази надежда, че Съюзът на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP), който представлява студиата, стрийминг услугите и продуцентите, ще реши да поднови преговорите.

Говорител на AMPTP не се отзова веднага на запитването за коментар. В сряда от съюза казаха, че пропастта между двете преговарящи страни е твърде голяма и че разговорите "вече не водят в продуктивна посока".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    12 2 Отговор
    Срам и позор, милионери да ревът на милиардери за пари. Докато светът е на парааг пред тсв
  • 2 Актъорите на

    3 0 Отговор
    стачка! такова нещо не е виждано, кои беше последния филм на Джордж?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.