Last news in Fakti

2 Декември, 2013 16:32 1 976 0

Да бъдеш или да не бъдеш реален - невероятен арт проект (видео)

  • изкуство-
  • грим-
  • фотография-
  • художник

Истински човешки лица превърнати в двуизмерни картини с гримьорски техники

Зашеметяващ грим трансформира човешкото лице от 3D в 2D. „2D или не 2D“ (2D or not 2D) е вторият подобен проект на  гримьора Валерия Кустан и фотографа Александър Коклов. Този път екипът е увеличен с още един член – артистът  Вероника Ершова, която се е заела с процеса на ретуширане и пост-продукция.

Авторите са вдъхновени от двуизмерните плакати. Идея на проекта е да превърне живи модели в 2D изображения. Изумителната фотосесия, показва лицата на модели, гримирани в различни цветове, текстури и дизайн, за да изглеждат двуизмерени.

Това е един прекрасен пример за гримьорските трикове и със сигурност ще ви накара да се чудите как е възможно да стане. Този проект не е по-различен от работата на художничката Алекса Мийд, за който вече ви разказахме - „Боядисване на човешкото тяло по начини, които не можете да си представите“ („Painting The Human Body In Ways You Cannot Imagine”) - само че този път фокусът е само и единствено върху човешкото лице.

Валерия използва различни техники на рисуване върху лицата на моделите, за да покаже различни вариации - от скица и графика през акварел и колаж до маслени бои.

Проектът е комбинация от интересни гримьорски техники, експеримента студийна фотография и внимателно ретуширане.

Насладете се!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА