Last news in Fakti

3 Декември, 2013 17:22 3 842 0

Страховити и завладяващи фотографии на призраци

  • фотографии-
  • кристофър маккени-
  • призраци

Майсторът на обектива Кристофър Маккени обикаля тихи гори в търсене на вдъхновение

Страховити и завладяващи фотографии на призраци - 1
Снимки: Кристофър Маккени

Наистина ли съществуват призраци, или те са плод на нашето развинтено въображение? Какъвто и да е отговорът на този въпрос, без съмнение е, че хората имат нужда да вярват в подобни неща или да се страхуват от тях, защото надеждите и страхът ни карат да се чувстваме живи.

Преди малко повече от година фотографът Кристофър Маккени предприема дълго пътешествие в тиха гора с нищо друго освен... чаршаф, стол, рамка и фотоапарат. С помощта на Photoshop и завладяващо въображение той създава тази серия от снимки сам-самичък.

Понякога работата му е странна, красива, плашеща и дори страховита. Представете си как се натъквате на неговите творения, докато се разхождате из гората... Ще се стреснете ли?

"Харесва ми да отнемам идентичността на предметите и хората, които снимам, и да оставям обществото да размишлява над работата ми. Аз правя само снимки, чрез които да изразявам себе си и това, което другите хора виждат или поне смятат, че виждат", казва той.

След реализирането на този проект Кристофър е вдъхновен да го продължи. Този път той добавя нови персонажи и нови предмети, благодарение на които кадрите му придобиват много по-различен и може би страховит отенък.

Всеки сюрреалистичен образ представя хора, които сякаш са в процес на материализиране или изчезват в нищото. Мистерия обгръща фигурите, които трудно биха могли да се опишат като реални или нереални. Вижте ги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА