Last news in Fakti

5 Юли, 2014 12:53 1 313 0

ГЕРБ щял да влезе в парламента за актуализацията на бюджета на НЗОК

  • нзок-
  • румяна тодорова-
  • станислав иванов-
  • актуализация на бюджета-
  • симеон дянков-
  • герб

Симеон Дянков взел резерва на Здравната каса, за да може правителството на Борисов да увеличи пенсиите

ГЕРБ щял да влезе в парламента за актуализацията на бюджета на НЗОК - 1
Станислав Иванов от ГЕРБ

„Симеон Дянков взе резерва на Здравната каса, за да може ГЕРБ да увеличи пенсиите на последното заседание на Министерския съвет при нашето управление".

Това заяви в предаването "Седмицата" на "Дарик" депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Той призова настоящите управляващи да си „посипят главата с пепел и да си тръгнат от тази държава".

Иванов коментира, че според него добрите министри от кабинета „Борисов" са Делян Добрев, Лиляна Павлова, Ивелина Василева, която беше зам.-министър на околната среда и водите, Ивайло Московски и други. За Симеон Дянков Иванов бе категоричен, че при неговото управление страната ни е сочена за пример.

В „Седмицата" по "Дарик" Станислав Иванов каза още, че трите приоритетни въпроса, заради които ГЕРБ ще влезе в Народното събрание, са за гласуване на Закона за банките, актуализация на бюджета на НЗОК и като последно - оставка на премиера Орешарски.

490 млн. лева е прогнозният дефицит в Националната здравно-осигурителна каса. Това съобщи по-рано в същото предаване ръководителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова. Тя уточни, че има резерв от 110 млн. лева, както и преизпълнение на събирането на здравни осигуровки - 55 млн. лева. Така обаче остават недофинансирани около 330 млн. лева, обясни тя.

Според нея, това означава, че Касата има всички основания да поиска актуализация на бюджета на НЗОК. „Това трябва да са външни за НЗОК пари", каза д-р Тодорова. По думите й преизпълнението на приходите - т.е. събраните осигуровки, ще се увеличава.

Според ръководителя на НЗОК при „стегната" работа на парламента има възможност до края на работата му да се актуализира бюджетът. Все още се чака отговор от Министерския съвет дали има пари за актуализация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА