Last news in Fakti

3 Юли, 2014 10:01 1 340 9

Без ГЕРБ в парламента до оставката на Орешарски (Обновена в 11:19)

  • герб-
  • парламента-
  • оставката-
  • орешарски

Депутатите от партията отказаха да се регистрират в 9 ч. и провалиха началото на пленарното заседание

ГЕРБ няма да участва в работата на Народното събрание (НС) докато не бъде внесена оставката на кабинета на Пламен Орешарски, заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Депутатите от партията отказаха да се регистрират в 9 ч. и провалиха началото на пленарното заседание.

Като причина бе посочено това, че на заседанията на НС и комисиите не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите политически сили на консултациите при президента.

„Те просто се държат като деца. Било нормално следващият министър да работи с този главен секретар, ама не било нормално сегашният да работи с бившия. Те говорят на бялото черно, вярват си. Нито едно обещание не са изпълнили”, каза Бойко Борисов.

"Тези опорни точки и тези лъжи повече няма да ги търпя. Да ни приписват първо към едните, после към другите. "Атака" влезе да им направи този безумен закон за МВР и сега се изниза по търлъци. БСП мислят, че ние ще им правим кворума, и дезертират от парламента, излъгаха, защото при консултациите при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ", каза Борисов и обвини червените, че се правят на интересни.

По отношение на оставката на кабинета „Орешарски“ Борисов заяви:

„Да си я подаде, когато си я подаде”.

„Гласувахме и казахме, че никой нищо няма да говори за банки, те всеки ден ни атакуват. Сутринта вече безумието им стигна дъното, като ги слушах по bTV какви чудеса говорят. Назначават вчера главен секретар за пет години напред. Както предупредих за фонд „Земеделие”. Има ли ДАНС, МВР, главен секретар? Те са за арест всичките от това, което слушах сутринта”, каза лидерът на ГЕРБ.

Попитан, дали ще подкрепи министър Греков, който има искания към фонд „Земеделие”, той заяви, че не подкрепя никого.

„Всичките, като ги слушах, да си отиват незабавно”, заяви Борисов.

"Единственото, което трябваше да се направи, беше, ако е необходимо, да се пипа законът за бюджета, дългът, дефицитът", продължи Борисов и припомни, че в сряда премиерът Пламен Орешарски е заявил, че няма нужда от актуализация на бюджета, включително и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

"Здравната каса в момента е на половин милиард пасив. Сиреч те обричат служебното правителство, да измрат хората", подчерта той и заключи, че щом няма нужда от актуализация, а БСП се въздържа при гласуването на поправките, свързани с банките, значи няма нищо важно, заради което парламентът да работи.

На въпрос не трябва ли да бъдат гласувани ратификации, свързани с европейското законодателство, Борисов отговори, че „ратификациите ще почакат малко. Те чакаха една година, ще почакат един месец, няма да ме пришиват с някаква партия за една седмица. Като бяха отговорни, да си ги бяха вкарали тия ратификации, една година се целиваха".

Вече за втори път тази седмица НС не успява да работи. За кворум са необходими 121 депутати. БСП и ДПС събират 103-ма. От началото на тази седмица „Атака” също напусна НС.

Председателят на НС Михаил Миков съобщи, че в 9.30 ч. ще има втори опит за регистрация.

След втория опит за регистрация, заместник-председателят на НС Мая Манолова заяви:

"Очевидно важните закони, макар и консенсусни, няма да бъдат приети. Следващото пленарно заседание ще се състои утре от 9 часа."

Днес трябваше да бъде гласувани на второ четене текстове на новия Наказателен кодекс, както и редица други законопроекти.

Вчера малко преди 12.30, заседанието беше прекъснато по инициатива на БСП, които поискаха поименна проверка, а заради несъгласие между тях и ГЕРБ кои закони да бъдат разгледани до оставката на кабинета, депутатите на Борисов се заканиха да не участват в пленарните заседания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    6 3 Отговор
    Без ГЕРБ в парламента ЗАВИНАГИ !!!!!!!!!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 ваньо иванов

    6 2 Отговор
    Янчев,моите поздравления!И от мен завинаги и докато свят светува!
  • 3 Монго

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Наборе, само ГЕРБ ли...?

    Коментиран от #7

  • 4 Dobrinka Mancheva

    4 0 Отговор
    този паламент е фалшив законите които предлага бсп и сие са популистки искаме пари за пенсии за лекари за храна от къде ше се вземат от обрания бостан ли кой инвеститор ще дойде да създава нови работни места при тази корупция притези разбити пътища при това неработещо мвр че този инвеститор трябва да си води армия за да се пази сам всичко е обърнато с главата надолу престъпниците са в парламента а кокошкарите в затвора тази агония няма смисъл да продължава!
  • 5 пламен петров

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Румене, вече е късно за такива заклинания / опорни точки /
    Столетницата се срина благодарение на съсела, нали щеше земята да изрови за да не се върне ГЕРБ.
    Прави ли ти впечатление, че никой от управляващите не коментира увеличението на тока.
    То просто беше неизбежно...
    Както и победата на ГЕРБ, благодорение на съсела и цялата му дейност.

    Коментиран от #6

  • 6 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "пламен петров":

    Всички са от едно котило братле !Свирено ни е от всякъде ! Всички ни правят на маймуни но не искам изцепките на боко които те приравняват със земята !То не беше кофти материал ...то не бяха пържоли за кучета ... то не беше че на къс повод да се води народа ....И се фръцка за втория милиард пред хора които вече са закачили въжето и само чакат още малко за да увиснат на него !!!!Тъпа американопоклонническа мутра която иска да досъсипе България !!!!!
  • 7 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Не само Гроб ......... ъъъъ герб ! На България мутри не и трябват ! Искаме хора - БЪЛГАРИ !!! Нация със хилядолетна история не трябва да допуска продажници !!! Нация като България трябва да се гордее с миналото си а не да прекланя глава пред идиоти защото управляващите така искат !!!Бате Боко как стане напечено и бяга в Америка да вземе акъл ......е мерси !!!!! Отявлена мутра и доказана без опровержения да иска да ни продаде ????? В този парламент трябва да дойде БЪЛГАРИН но не като Бареков а истински и чист !!!! Но системата няма да го позволи !!!Там - на върха са едни и същи и се правят на маймуни заблуждавайки хората с популизъм и идиотизъм който им е вроден !!!!Страшно е !!! Държава която е достойна за признателност от целия свят загива !!!! Ама боко ще се вози в ново ауди за ........не искам да кажа за колко пари - проверете сами !

    Коментиран от #9

  • 8 Toko

    1 0 Отговор
    Тикво,Тиквичке-все ревеш за тоя главен секретар!!!!!Тебе как те направиха главен секретар на времето?Добре че беше началника ти Маджо,че от прост взводен командир стана генерал!!!Сретан трябваше да си свърши работата до край-щеше да е едно добро начало за България
  • 9 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Янев":

    Наборе /67/ , не се "пали". Българите са имали държава до ПБЦ. Дори и Крум е с аварско потекло. А ВБЦ е създадено от кумани . След рода Дуло, нищо българско не е останало...Но това е за хора в час с българската история. Sorry за ОТ.
    П.П. Съкращенията ще ги разберат хора, които с в час...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове