Last news in Fakti

9 Юли, 2014 16:46 1 370 0

Alex & Dessy представиха дебютния си сингъл „Muse”

  • alex-
  • dessy-
  • представиха-
  • дебютен-
  • muse

Младият дует изненада приятно джаз феновете с модерно парче

Парчето „Muse” на Александър Христов и Десислава Георгиева (Alex & Dessy) с модерното си джаз звучене и стилен клип бързо започна да трупа фенове веднага след Интернет премиерата си вчера.

Видеото е дело на студио нашумяло с кампанията за Movember с участието на Китодар Тодоров, а естетските кадри в „Muse” комбинират секващи дъха пейзажи с изчистени студийни снимки.

„Клипът символизира чисти емоции, светлина и свобода, защото текстът на самото парче разказва история за илюзии и мечти”, разкрива концепцията на видеото Dessy.

Заради екстремните метеорологични условия през изминалите седмици обаче външните снимки се оказали предизвикателство – в един момент даже се наложило екипът да прекрати за кратко работа, за да успее да измъкне от калта заседналата си кола.

Автори на музиката и текста са самите Александър Христов и Десислава Георгиева, а в студийните записи са участвали басистът Дани Огнянов и барабанистът на Southwick - Деян Илиев.

Въпреки че това е дебютното им парче заедно, двамата имат сериозен музикален бекграунд за възрастта си - Деси учи "Поп и джаз пеене" в класа на Камелия Тодорова, а Алекс "Джаз китара" и "Тонрежисура" в същото като преди това е бил сред финалистите в първото издание на проекта на D2 за откриване на млади таланти "Голямото междучасие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА