Last news in Fakti

7 Август, 2014 10:11 13 442 1

Крадецът на медицинския картон на Шумахер се обеси

  • михаел шумахер-
  • здраве-
  • картон-
  • обесен

В момента се знае, че мъжът е работил за швейцарската хеликоптерна спасителна компания

Предполагаемият крадец на медицинското досие на легендата от Формула 1 Михаел Шумахер е намерен обесен в килията си, съобщава в. „Гардиън“.

В момента не се съобщават повече подробности около инцидента. Източници от прокуратурата в Цюрих потвърдиха, че мъжът е намерен обесен в килията.

Заподозреният, чиято самоличност не се разкрива, беше задържан, след като през юни се появи информация, че медицинското досие на бившия шампион от Формула 1 е бил откраднат от болницата в Гренобъл на 16 юни, когато беше прехвърлен в клиника в Лозана.

Според съобщенията заподозреният се е опитал да продаде документа на германски, английски и френски медии за сумата от 50 000 евро. От прокуратурата обявиха само, че крадецът на досието на Шумахер е действал сам.

В момента се знае, че мъжът е работил за швейцарската хеликоптерна спасителна компания "Рега", която организира прехвърлянето на спортиста от френската болница до Швейцария през юни. До разплитането на случая се стигна след като френските прокурори с помощта на компютърни специалисти установиха, че досието е било откраднато по време на прехвърлянето с хелкикоптер на Шумахер. От „Рега“ обявиха, че при подобни инциденти винаги получават медицинското досие на пътника си, за да може лекарският екип на борда да окаже адекватна медицинска помощ по време на прехвърлянето.

„Ние сме дълбоко потресени от новината, че служител на „Рега“ е бил задържан по подозрение за нарушаване на професионалната етика .... и че той се е самоубил в килията си“, заяви изпълнителният директор на авиокомпанията Ернст Колер.

Заподозреният е бил задържан във вторник. По време на разпита е отрекъл той да е откраднал или да е бил замесен с продажбата на медицинското досие на Шумахер. Бил е отведен в затворническа килия в полицейското управление в Цюрих, където във сряда сутринта е бил намерен обесен, уточняват от прокуратурата в съобщение до медиите. Той е бил открит от полицай, който е пристигнал да го отведе на закуска преди да бъде изправен пред съдията. В момента няма заподозрени за инцидента, обявиха от полицията. АФП цитира полицейски говорител, според когото задържаният не е имал признаци, че е психически нестабилен или склонен към самоубийство.

„Просто не намираме думи и сме шокирани“, коментира в кратък e-mail до медиите говорителката на семейството на Шумахер Сабине Кем.

Седемкратният световен шампион от „Формула 1” получи тежка травма на главата при злополуката на 29 декември 2013 години. През април лекарите съобщиха за известно подобрение в състоянието му, а през юли стана се разбра, че ще бъде подложен на експериментално лечение от хърватски неврохирурзи за по-бързо възстановяване на двигателните му функции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    Кажете какво става с Шумахер, оставете го тоя нещастен обесник да си изгние в ада. Може би като в един филм на Стивън Сийгъл ще се събуди след 10 годишна кома и ще се възстанови напълно и ще иде да ги опуха пак на пистата?
    Все си мисля, че бая трябва да те мрази Господ, че да те подреди по този начин...С какво го е заслужил Шуми нямам идея...