Last news in Fakti

8 Януари, 2015 11:26 1 727 2

Наша банда събира пари за да запише албум в Щатите

  • odd crew-
  • наша-
  • банда-
  • пари-
  • албум-
  • щатите-
  • джейсън сюкоф

Досега са събрани 21% от сумата

Може би най-добрата метал група в България е на крачка от пробив на световната музикална сцена.

Момчетата от Odd Crew са получили съгласие от един от най-добрите продуценти на тежка музика - Джейсън Сюкоф (Jason Suecof) да продуцира техния нов албум.

Вместо да се оплакват, че няма пари, от бандата се обърнаха към феновете си и ги помолиха за помощ. В края на миналата година бандата стартира crowdfunding проект в платформата Indiegogo.

За да успеят да запишат албума са им необходими 35 000 долара. Към момента (8 януари, 10:50 ч.) са събрани 7 394 долара или 21% от сумата.

Васил Райков, Мартин Стоянов, Васил Първановски и Боян (Bonzy) Георгиев събират групата още през далечната 1998 г., когато са на средна възраст 9 години и половина. Имат доста „наситена” дискография - 3 албума със старото им име "Каскадьори", албум и половина с Васко Кръпката, а от 2008-ма година досега имат издадени 3 албума като Odd Crew, акустичен концертен албум и едно DVD.

Целта е да се мине на едно ново стъпало, обясниха пред Факти.бг музикантите желанието си да запишат албум в Щатите.

Стигнахме до заключението, че ще ни трябват още доста години практика като студийни работници и още доста техника, за да можем да постигнем звук на нивото на топ бандите в нашия стил. А и в случая не е толкова важно къде, ами с кой ще записваме. Въпросният продуцент (Джейсън Сюкоф) е работил с едни от любимите ни банди и всичко, което е продуцирал, звучи просто убийствено. Естествено, съществува и шансът, благодарение на подписа му върху нашия албум, музиката ни да успее да стигне до повече хора в интернационален мащаб”, заявиха момчетата.

Odd Crew благодарят за подкрепата и желаят усмивки на всички през новата година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкунби

    0 0 Отговор
    Евала на момчетата! Ще подкрепим!
  • 2 луд рокаджия

    0 0 Отговор
    пичове запишете траковете в българия и след това търсете студио което се занимава смесване имастериране в щатите там нещата са разделени за разлика от нашенския тюрлю гювечтъй ще ви излезе по-евтино и няма да правите компромис с аудио качеството качествотокачествотокачествотокачествотокачествотокачествотокачествотокачествотообикновенно студиата които се занимават със смесване и мастериране имат конкретни изискания към аудио материалатраковетеопределениизискания към аудио материала с който ще работятсмесват или мастерираттези изисканията не е трудно да се спазят при запис в българиянапримерстандарта224bits\96khz и избягвайте компресорите за да не повторите грешката на metalicaомпресоритекомпресията за да има материяла динамичен запас при мастерирането