Last news in Fakti

17 Май, 2015 19:06 2 713 0

Родилка почина в болница

  • родилка-
  • смърт-
  • д-р щерев

Новороденото е живо и здраво и за него се полагат всички необходими грижи

Двайсет и девет годишна родилка е починала в болница "Д-р Щерев", съобщиха от лечебното заведение.

На 14 май жената е родила с цезарово сечение. Родилният процес е протекъл без усложнения и при спазване на всички медицински стандарти, уверяват от болницата. На 15 май жената внезапно колабирала и въпреки, че била реанимирана незабавно, обрат в състоянието й не е постигнат.

Свикана е лекарска комисия за изясняване на случая, компетентните органи са уведомени, предстои независима експертиза да установи причините, довели до смъртта на пациентката. Незабавно е предоставена цялата медицинска документация и се оказва пълно съдействие на компетентните органи по надлежния ред, уверяват от болницата.

Новороденото е живо и здраво и за него се полагат всички необходими грижи.

Ние от Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме съпричастни към семейството на жената и им оказваме пълно съдействие, обявяват медиците.

По-късно пред медиите от здравното заведение съобщиха, че сформирана е експертна комисия за изясняване причините, е на мнение, че жената е починала след масивна белодробна тромбоемболия, при която смъртта настъпва за няколко минути. Чака се и официалното становище на Съдебна медицина. Жената не е имало никакви оплаквания - нито здравословни, нито по отношение на персонала.

Ръководителят на болницата доц. Атанас Щерев изказа съболезнования на семейството. Причина за емболията може да е откъсване на тромб и попадането му в жизнено важни органи, допусна той и със съжаление констатира, че нищо не е предвещавало тази ситуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА