Last news in Fakti

1 Юни, 2015 11:01 1 544 0

До 18 се увеличиха болните от камилски грип в Южна Корея

  • mers-
  • камилски грип-
  • южна корея-
  • болест

Властите в Южна Корея потвърдиха, че случаите на болни от Близкоизточния респираторен синдром (Mers) са достигнали до 18 души, предаде АП.

Здравните власти заявиха, че тази седмица ще е критична в борбата с разпространението на вируса.

Правителството дори обяви, че прави нарочен екип от експерти от частния сектор за справяне с

Какво е MERS?

Това е абривиатура от Близкоизточен респираторен синдром (Middle East Respiratory Syndrome). Той е от същото семейство на обикновената настинка, но често заболяването води до бъбречна недостатъчност и пневмония.

Той е коронавирус, който предизвиква респираторни инфекции.

През 2012 г. е регистриран първият смъртен случай в Саудитска Арабия.

Камилите са подозирани, че са източник на смъртоносната инфекция за човека. По тази причина вирусът е известен и като камилски грип.

разпространението на Mers, известен още и като камилски грип.

Хората, които са имали контакт с болен, ще бъдат изолирани и поставени под лекарско наблюдение за две седмици.

Тези, които покажат симптоми на болестта, ще бъдат незабавно подложени на лечение.

Официалната агенция на Китай – Синхуа, обаче обвини Южна Корея в гаф, че е допуснала човек под карантина да пътува до Китай през Хонконг миналата седмица.

Разпространението на Mers може да има негативен ефект върху туристическата индустрия.Много чужденци могат да отложат или отменят пътуванията. Юни е първият месец, в който хората излизат в лятна отпуска.

Съседни страни пък могат да наложат ограничения при пътуванията на южнокорейски граждани, което ще се отрази на туристическите агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА