Last news in Fakti

16 Юни, 2015 13:26 1 822 1

Първа жертва на MERS в Европа

  • mers-
  • южна корея-
  • грип-
  • близкоизточен респираторен синдром

Мъж от Германия почина в болница, след като е посетил Абу Даби

Първа жертва на MERS в Европа - 1
Снимка: АП/БТА

65-годишен германец е починал от усложненията, предизвикани от коронавируса на Близкоизточния респираторен синдром. Това съобщиха от Niels-Stensen-Kliniken GmbH.

Мъжът е починал на 6 юни в болница в Остеркаппелн, Долна Саксония.

Лекарите уточняват, че мъжът се е заразил по време на свое пътуване през февруари месец до Абу Даби в ОАЕ.

Трудно е да се отговори еднозначно, но щом някъде нещо бушува, значи има опасност за България. Това заяви в интервю за Факти.бг държавният здравен инспектор на България д-р Ангел Кунчев.

Според него заплахата не е толкова пряка и директна все още, но изисква да следим много внимателно ситуацията. Ние и това правим.

Историята със Близкоизточния респираторен синдром се развива през последните две години.

Последното му огнище е регистрирано в Южна Корея. Южнокорейското министерство на здравеопазването съобщи за пет нови заболели от MERS и още един починал пациент. Така общият брой на заболелите стана 150 души, от които 16 са починали.

Хонконг също потвърди официално за заболели, които са посетили Сеул.

За първи път MERS се появи у хора в Саудитска Арабия през 2012 г.. Случаи на заразени хора бяха докладвани също в Йордания, Катар, Обединените арабски емирства, Тунис, Великобритания, Германия, Франция - общо в 23 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    0 0 Отговор
    Айде, пуснаха и следващия смъртоносен вирус след пилешки, свински, ебола и там другите, може да пропускам някой..