16 Юни, 2015 07:31, обновена 15 Юни, 2015 23:56 2 558 0

8 опасни неща, които преподаваме един на друг

  • опасноет-
  • опит-
  • съвети-
  • учение

Трябва да бъдете наясно с подразбиращите се и заплашителни уроците, на което ни учи общество

Трябва да бъдете наясно с подразбиращите се и заплашителни уроците, на което ни учи  общество. Хората си предават от поколение на поколение различни постулати, съвети, рецепти за щастие и разбирания за живота. Не забравяйте, че наистина ще трябва да  пренебрегнете някои от нелепите съвети, които хората инстинктивно дават един на друг. Това са осем опасни съвета представени от сайта marcandangel.com, които може и да са достигнали до вас, но които трябва да пренебрегнете:

1. Има ясен път, който всички трябва да следват плътно

Вашият най-голям страх трябва да бъде не от провала, а от успех в неправилните житейски дела.
Изберете път, който преди всичко ви подхожда на вас самите. Тези, които следват тълпата, обикновено се загубват в нея. Преодолявайки понякога непосилните изпитания, на всяка измината стъпка и от всяка гледна точка се питайте: «Каква полза имам от това и ще ми е от полза ли то в следващите няколко минути, месеци, години?». На каквото и да се спрете, просто се убедете, че никога не ще постигнете нещо, загубвайки душата си и целта в битката за него.

2. Успехът е конкретен резултат или предмет, който може да се придобие

Успехът е последователен модел на поведение, а не единичен случай. Той е начин на живот, а не предмет или достигнат резултат. Успехът се намира във вашите мисли. Ако смятате, че той е отдалечен от вас – то той наистина ще си остане там – някъде другаде. Ето защо вашите мисли, думи, действия и очаквания трябва да са олицетворение на успеха. Така, всичко, до което се докоснете, ще има потенциала да е успешно.

3. Трябва ви нещо повече, за да сте щастливи

Вие правите всичко както трябва. Не ви трябва нищо повече или нищо по-малко, за да сте щастливи. Животът ще е по-различен, ако не позволявате на другите хора да разреждат или тровят с думите и мненията си вашето възприятие. Щастието е да как вие виждате своя собствен живот. Всичко зависи от вашите мисли, а не от това, какво имате или нямате или какво мислят другите, че имате.

4. Неприемането и критиката задържат вашето развитие

Независимо от това, колко добре ви се отдава нещо, винаги ще се намерят хора, които ще критикуват усилията ви. И въпреки да не се чувствате много комфортно от този факт, критиката и неприемането могат реално да ви помогнат в творческата самореализация и в духовното ви израстване. Като се освободите от очаквания и безсмислени поддръжки на статуквото, от което всички са доволни, ще можете да разширите границите на своята креативност и себеизразяване.

5. Бъдещето е най-важно

Сега сте живи. И този момент от вашия живот е твърде ценен, за да го изхабите в размисли за друго време и други места. Вашите приятели и семейството ви са твърде специални, за да ги игнорирате. Намерете една минута, за да си спомните колко ви е провървяло, че можете да дишате. Огледайте се. Имате очи и възможност да виждате всичко около вас – този прекрасен свят. Повечето от нещата, от които се страхувате – не съществуват. Много от нещата, които обичате, всъщност са съвсем близо. Доста по-близо, отколкото предполагате. Вие сте на разстояние една мисъл от разбирането за блаженство.

6. Големите възможности идват само при някои големи късметлии

Големите възможности идват при тези, които максимално използват даже най-малката предоставена им възможност. А такава винаги има във всяко нещо. Днес имате много такива малки възможности. Накъдето и да погледнете, даже в най-дребните неща има нещо, което може да даде положителен резултат. В малките отрязъци от време, които можете да изхабите напразно, има частичка от нещо по-голямо, което можете да получите. Съберете и сглобете всички тези частички, а заедно с тях и абсолютно всичко, което се намира в пределите на вашия обхват. Просто трябва да решите какво точно искате да достигнете.

7. Всички връзки трябва да се пазят и да се задържат

Повечето от хората, които срещате през живота си, се появяват временно, само за да ви научат на нещо. Те идват и си отиват, и ви променят към по-добро. И е нормално да изчезнат от живота ви. Не всички връзки са вечни, но уроците, изведени от тези връзки, са за цял живот. Ако се научите да отваряте сърцето и душата си за всеки, дори за този, който ще ви побърка, можете да се научите на нещо истинско.

Понякога ще се чувствате странно, когато разберете, че ще сте загубили толкова много време за човек, с когото вече не общувате, но така е и така ще е. Вие сте точно там, където трябва да бъдете. Всички ние сме точно там, където трябва да бъдем.

8. Миналото показва бъдещето

Предположението, че вашето минало свидетелства за вашето бъдеще не е вярно. Не съдете по вашите предишни неуспешни опити и грешки за потенциала на вашето бъдеще. Приемайте ги като израстване. Вашето минало ви е дало сили и мъдрост, с които разполагате днес. Радвайте се на този опит и използвайте получените знания. Не позволявайте на миналото да ви преследва и да ви тегли назад.

Доста често успешните хора, които са и щастливи, са преживяли в миналото си сериозни изпитания и сътресения. Понякога се налага да загубите нещо ценно, за да получите нещо безценно. Ако сте унили, просто си помислете, че нямате какво да губите, но имате шансове да спечелите. Разполагате с твърда основа, без очаквания и ангажименти, върху която можете да възродите целия си живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА