Last news in Fakti

16 Юни, 2015 23:30 1 509 1

Здравната реформа започва

  • здравна реформа-
  • здравеопазване-
  • реформа-
  • нзок

След повече от 10 часа ожесточени дебати депутатите приеха спорната здравноосигурителна реформа. Парламентът одобри здравните грижи да се разделят на два пакета – основен и допълнителен.

Размерът на здравната вноска няма да се увеличава на този етап.

Бюджетът на Касата ще бъде разпределен по различен начин. В така наречения основен пакет ще влязат общественозначими заболявания, профилактиката, детското и майчиното здравеопазване. Лечението ще бъде напълно покрито от Касата.

В допълнителния пакет обаче ще бъдат включени заболявания, които не са животозастрашаващи. Редът ще бъде определен на по-късен етап с наредба.

Депутатите приеха и да бъде удължен срока за възстановяване на здравноосигурителните права. В момента трябва да платим всички дължими вноски за три години назад, а вече ще плащаме пет години назад.

Здравната каса ще проучва удовлетворението на пациентите. Ако пациентитесистемно не са доволни от грижите в лечебно заведение и сигналите се докажат, Здравната каса ще прекратява договора им.

Промените ще влязат в сила от следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Върви народе на забвение

    0 0 Отговор
    Пак хвърлиха прах в очите на хората!