Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 03:31 8 933 0

Пол Верховен: Аз съсипах кариерата на Елизабет Бъркли

  • елизабет бъркли-
  • кариерата-
  • пол верховен

Той признава, че ролята на актрисата в Танцьорки е променило кариерата й

Популярният режисьор е Пол Верховен призна, че е отговорен за провалената кариера на актрисата  Елизабет Бъркли, съобщи “Не Йорк Дейли Нюз“.

През 1995 г. Бъркли беше на върха на славата след успешни роли в сериали. Тогава тя опита да направи пробив в киното с много провокативния филм на Верховен - „Танцьорки“. Зад себе си режисьорът има хитове като „Робокоп“, „Зов за завръщане“, „Първичен инстинкт“ и „Звездни рейнджъри“, но „Танцьорки“ се оказа може би най-големият му провал, който се отрази решително на Бъркли.

„ Реално „Танцьорки“ провали кариерата на Елизабет Бъркли по решителен начин. След филма всички в Холивуд й обърнаха гръб. Ако някой трябва да бъде винен за това, това съм аз. Смятах, че тази роля е интересна и аз я карах да играе по начина, по който играе. Смятах, че финала на филма ще обясни всичко. Нещата обаче не се получиха.

Исках да покажа проблемите на хората, които са пристрастени към наркотици.  Имаше много еротични сцени, но никой нямаше проблем с това. До края всички си мислихме, че правим интересен филм. Всички критикуваха играта на Елизабет, но те критикуваха всичко във филма. Единственият начин да излезе от тази ситуация, за нея беше да получи коренно различна роля.Такава обаче така и не й бе предложена“, заяви Верховен.

След ролята си в „Танцьорки“ Елизабет Бъркли получи награда „Златна малинка“ за най-слаба актриса, след което снима основно във второстепенни проекти. Верховен признава, че в случая най-голям късмет е извадила Чарлийз Терон. Носителката на „Оскар“ отчаяно искала ролята на Бъркли, но в последния момент режисьор решил да не й я дава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА