Last news in Fakti

2 Януари, 2016 11:03 1 084 0

Между 12 и 17 млн лева дава държавата за ин витро процедури

  • ин витро-
  • държавата-
  • дава-
  • процедури-
  • бебета

лед като през 2015-та отчетохме пореден спад на раждаемостта, по все още неофициални данни с около 6 хиляди са по-малко новородените в сравнение с предходната година. Прогнозите за започналата вече 2016-те също не са оптимистични.

Радина Велчева от Фондация "Искам бебе" обаче отчита пред БНР със сто повече - около хиляда нови бебета за 2015-та в сравнение с 2014 г. "Искам бебе" работи с фонд "Ин витро" вече седма година и  през това време сме стигнали до едно от първите места в Европа по отношение помощта на държавата за бездетните двойки.

За три опита ин витро по 5000 лева – това са до 15 000 лева на лечение на безплодието, които отпуска държавата и към днешна дата. Мога да кажа, че между 12 и 17 милиона годишно държавата дава за ин витро процедури, като вече това е една установена добра практика. Около 1000 бебета очакваме да се родят за изминалата година, посочи Велчева..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА