Last news in Fakti

1 Януари, 2016 22:25 2 550 10

Драстичен спад в раждаемостта през 2015-a

  • драстичен-
  • спад-
  • раждаемост-
  • бебета

За последната година у нас се родиха по- малко от 60 хиляди бебета

Драстичен спад на раждаемостта през 2015 година. За последните 12 месеца в България са се родили по- малко от 60 хиляди бебета, а това не се е случвало от десетилетия, съобщи Нова телевизия. 

Д-р Анатолий Дуковски се запознава с Еми преди 25 години - в деня, в който тя се появява на бял свят. Днес вече порасналото момиченце ще роди втората си рожба,  с негова помощ и то за втори път. Затова и в живота на Еми, д-р Дуковски е много повече от лекар.  А за него тя не е просто пациент.  

Пенка също е сред щастливките, дарили живот. Тя ражда малката Константина в първите часове на новата година. 

Равносметката за изминалата година обаче е тревожна. У нас са се родили 4000 бебета по-малко в сравнение с 2014-та. 

И тази година в най-голямата АГ болница у нас "Майчин дом" проплакаха най-много бебета. През 2015-та тук са се родили близо 4000 деца. 

София, Пловдив и Варна са областите с най-висока раждаемост за миналата година. В Разград, Ямбол и Видин ситуацията е особено тревожна, защото там са проплакали най-малко бебета. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а8дю

    0 0 Отговор
    За какво да бълваме малки чалгарчета и коври, дето да заработват по чалготеките из курортите покрай евтиния алкохол с желанията на чужденците, като можем да си хванем чужденки и там да си правим децата?! В БГ и без това само носърчетата се размножават, понеже БХК, ДПС, Евророма и зоополицията ги защитават от всеки дръзнл да си спомни Второто българско царство...
  • 2 спайдърмен

    0 0 Отговор
    Да тази статия е поредната статистика която цели да покаже че плана за разруха на България работи с пълна сила.Няма как да има раждаемост с 35 лв детски надбавки.Няма как да има раждаемост при положение че масово младите хора работят о 300до 600лв на месец нискоквалифициран труд поради липса на всякакъв друг вид работа.Няма как да има раждаемост при наличието на масово ширещата се престъпност по улиците и циганизацията както и чалга извергите които са завладели телевизионния ефир и рекамират единствено алкохолизма проституцията евтиния секс.Продължавай БЪЛГАРИНО да търпиш тия извръщения ти си силен човек.
  • 3 Чачук

    0 0 Отговор
    Това очаквано явление,не може при ниско образовани,нискоквалифицирани, нискозаплатени или безработни индивиди да очакваш високо желание за продължаване на рода,да не говорим за мизерните детски надбавки.Недопустимо е да се стимулира дори раждането на деца от деца,само и само да се отчете някакъв прираст на населението в България. С калпав ,,матриал,,нищо не можеш да постигнеш,но можеш да го управляваш.А това е много по-важно от икономика,образование,заплати и детски надбавки.Та така с раждаемостта.
  • 4 спайдърмен

    0 0 Отговор
    Абсолютно си прав .За тези вече 25 години престъпна псевдо демокрация масово бяха създадени именно тези неграмотни и нискоквалифицирани хора само че те са жертви защото сами не осъзнават как попаднаха в този капан но няма и как иначе целта е една и тя е ясна калпав тъп неграмотен народ който лесно да бъде манипулиран и управляван.
  • 5 ддд

    0 0 Отговор
    добре сме добре сме
    догодина ще е по зле
    но доста по добре от
    по следващата

    Коментиран от #10

  • 6 некойси

    0 0 Отговор
    Този човек трябва да внимава какво говори, защото бащата на нацията обяви шумно че ще се плодим като зайци през следващата година.
    Ако не ние то поне циганите и кучетата.
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    България не е държава за гледане на деца. То че "държавата" не помага - не помага, но поне да не пречеше. Първо трябва да се научим да се защитаваме от "държавата" и нейните институции и тогава да мислим за деца. Оставете всякакави представи и залъгалки, че имате права, здравеоопазване и частна собственост, от която да се издържаате - всички илюзии могат да рухнат много бързо, както рухна една банка. Когато разберете, че държавността по тези географски ширини е една илюзия, разбирате и как да се защитавате - всеки за себе си, общество вече няма. Тогава животът става малко по предвидим и разбирате, че искате деца, но в чужбина. Идва и идеята за емиграция, но за някои е прекалено късно.
  • 8 Наполеон

    0 0 Отговор
    Да ти .ера на неизживяната еманципация
  • 9 Гостенин

    0 0 Отговор
    очаквайте да има по-малко!
  • 10 гостенин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ддд":

    точно така ддд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове