Last news in Fakti

3 Май, 2016 20:49 1 209 0

Прокуратурата разследва смъртта на бебе, родено у дома

  • прокуратурата-
  • разследва-
  • смърт-
  • бебе

Хората в селото разказват, че жената е последователка на руската секта "Анастасия"

Прокуратурата разследва смъртта на бебе, родено у дома - 1

Пловдив извършва разследване на причините за смъртта на новородено дете

 

Районна прокуратура-Пловдив извършва разследване на причините за смъртта на новородено момиченце.

На 30 април 2016 г. към 4 часа сутринта е бил подаден сигнал на тел.112 за смъртта на новородено бебе при извършено раждане в домашни условия в къща в с. Иван Вазово, обл. Пловдив. На място са пристигнали лекарски екипи. Майката, която е на 37 г. и се казва Галя, е била откарана за преглед в болница в гр. Пловдив.

Галя и Боян признават, че нямат доверие на болничните заведения. Заради това жената решила да роди сама, в домашни условия. "Ходихме на организирани курсове за раждане. Бяхме запознати с всичко. Вярвахме, че ще успеем да се справим”, разказа по Нова телевизия Боян. Освен нежеланието да посети болница, двойката не е потърсила помощта на лекари за раждането.

След раждането обаче на Галя й се наложило да отиде в болница в Пловдив. Днес обаче тя си е тръгнала от там по собствено желание.

Хората в селото разказват, че жената е последователка на руската секта "Анастасия", чийто основател проповядва живот в родови екоселища, далеч от цивилизацията. Вероятно затова, Галя не възприема смъртта на бебето си като трагедия.

В Районна прокуратура - Пловдив е образувана проверка по случая. Майката все още не е разпитвана, но това предстои. Ще бъдат разпитани и свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА