Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 12:57 1 032 0

Въпреки протестите директорът на онкоцентъра в Пловдив беше освободен

  • пловдив-
  • директорът-
  • онкоцентъра-
  • освободен

Пловдивският Общински съвет гласува оставката на управителя на онкологичния център д-р Красимир Вальов.

Факти.бг припомня, че до това се стигна по препоръка на здравния министър в оставка Петър Москов заради установени случаи на неправомерно извършвани операции след погрешно поставени диагнози.

Медици и пациенти на центъра протестираха пред сградата на местния парламент в защита на ръководството.

По време на сесията, на която като първа точка от дневния ред се гледаше освобождаването на д-р Красимир Вальов, кметът Иван Тотев не можа да се сдържи и се разплака, съобщи „Марица“.

Залата беше окупирана от над 300 лекари и пациенти в защита на д-р Вальов. На микрофона медици и болни говориха за икономическата атака , която се води срещу Онкодиспансера в полза на частни клиники. Някои дори буквално цитираха, че министърът и предаването "Господари на ефира" обслужват частния Онкодиспансер в Панагюрище.

Общинските съветници Николай Радев, Пепа Деведжиева, Спас Гърневски, д-р Лилия Учкунова, Дани Каназирева и Георги Колев твърдо заявиха подкрепата си за Онкодиспансера и д-р Вальов.

С прегракнал от вълнение глас кметът Иван Тотев обясни, че администрацията е била подложена на невероятен натиск и в случая става дума за нечовешка , злобна атака, която се повтаря през вечер. "Става нещо подобно на лечение чрез пиявици. Тези пиявици са ни захапали и не пускат. Има нещо скрито, което всички знаем, но не искам да го произнасям на глас", каза Тотев. Той допълни, че д-р Вальов сам си е подал оставка. Гласът на кмета се разтрепери и той излезе от залата. Заради атаката , продължила цял месец, д-р Красимир Вальов е получил микроинсулт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА