Last news in Fakti

5 Ноември, 2011 13:42 1 245 0

Ален Делон продава колекцията си от вино

  • ален делон-
  • колекция вино-
  • търг

Легендарният френски актьор Ален Делон продава на търг в края на ноември колекцията си от вина, включваща хиляди бутилки висококачествено вино, събирани в продължение на десетки години, съобщи аукционна къща Cornette de Saint Cyr.

 
Търгът ще се състои на 26 ноември. Колекцията от вина на актьора, в която влизат и много митични марки, се оценява на около 100 000 евро. Всяка бутилка ще носи етикета, който е имала във винарната на Ален Делон, както и стикер, на който е отбелязано от къде произхожда.
 
През годините актьорът купувал много висококачествени вина, като наблегнал най-вече на произведените през 1935 г., годината на раждането му. Две редки бутилки коняк Bisquit-Dubouché от 1984 г. се оценяват на между 500 и 600 евро всяка. Бутилка уиски Bowmore е оценена на между 80 и 100 долара.
 
Общо на търга ще бъдат продадени 5000 бутилки вино. Първо, висококачествени марки на приемлива цена в събота сутрин за по-широк кръг клиенти. След това вината на Ален Делон в ранния следобед. Накрая няколко изключителни бутилки, предизвикващи интереса на чуждестранни клиенти, главно китайци. БГНЕС/АФП


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА