14 Януари, 2017 18:00 16 533 8

Вечната истина: И това ще мине!

  • притча-
  • ще мине-
  • истина

В моментите, когато ви е най-тежко, както и в моментите, когато сте най-щастливи, не забравяйте вечната истина, която разказва тази притча:

Имало едно време един баща. Той бил много близък със сина си. Двамата си говорели за всичко, бащата му давал мъдри съвети и го учел как да се справя с трудностите в живота.
Един ден обаче бащата се разболял тежко. Усещайки, че краят му е близо, повикал сина си и му казал:

- Сине, аз си отивам от този свят и вече няма да можем да си говорим и да се съветваш с мен, както досега. Но в онзи голям дървен сандък съм оставил две кутии за теб – едната синя, а другата червена. Ако се случи така, че в живота ти нещата тръгнат много на зле, отвори синята кутия. А когато положението се оправи и всичко стане много добре - отвори червената кутия...

Скоро след това бащата починал, погребали го.
Не се минало много време и работите на сина наистина тръгнали много зле. Тогава той си спомнил за думите на баща си и отишъл до сандъка, взел синята кутия и я отворил. А там имало... навито парче пергамент, на което пишело:

"Сине, и това ще мине..."

И действително, не след дълго работите постепено потръгнали. Всичко се оправило и синът бил истински щастлив. Един ден той отново си спомнил за баща си и за последните му думи. Отишъл пак до големия дървен сандък и взел от там червената кутия. С любопитство надигнал капака и видял, че в нея има подобно парче навит на руло пергамент. Разгърнал го и прочел написаното:

"Сине, и това ще мине..."

И в действителност е така: Всичко минава!
И доброто, и лошото са временни...
Затова нека в трудни дни да не се отчайваме, а в моментите на радост и щастие да не се самозабравяме! Защото... независимо днес къде сте и как се чувствате – "И това ще мине", припомня dama.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    33 1 Отговор
    Ама докато мине е голям зор!
  • 2 бате Петьо

    19 0 Отговор
    Пък като е хубаво е за малко !
  • 3 монк

    10 2 Отговор
    Любимата житейска максима на Вера Мутафчиева,ако знаете коя е тя
  • 4 Боян

    10 0 Отговор
    Много вярно!
  • 5 Без име

    3 1 Отговор
    Животът е обидно кратък,така,че все тая.
  • 6 Оная с косата

    0 2 Отговор
    Живота е гаден, а накрая се умира.
  • 7 шотландски боец

    3 0 Отговор
    Ами като ви се мре-мрете!Аз пък ще живея вечно!!! 😂😂😂
  • 8 Катя

    0 0 Отговор
    Зор ама минава... Притчата е много вярна..