Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 16:39 981 7

Нинова поиска външна фирма за ревизията на дълга

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • дълг-
  • депутати-
  • ревизия

БСП ще замразява депутатските заплати

Нинова поиска външна фирма за ревизията на дълга - 1
Снимка: пресцентър

БСП предлага външна фирма експерт, а не служебният министър на финансите Кирил Ананиев, да направи ревизията на държавния дълг от 16 млрд. лева. Това коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след като регистрира водената от нея депутатска листа на "БСП за България" в 25 МИР София.

"Дайте да наемем да я направи външна фирма експерт, да не е в ръцете на г-н Ананиев", каза Нинова в отговор на въпрос по повод коментарите от ГЕРБ. По думите й Борисов се опитва "да си измие ръцете" с Кирил Ананиев, който в предишното правителство беше заместник на финансовия министър Владислав Горанов. Според Нинова няма как един заместник-министър да носи отговорност за решение на цялото правителство и на парламентарното мнозинство.

Смятам, че става още по-наложително да се каже истината след като видях в какви обяснения влизат колегите от ГЕРБ, те взаимно се изключват, коментира лидерът на БСП. Г-н Борисов каза, че тези пари се намират в резерва, а г-н Горанов днес казва, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем, т.е. тук има разминаване, посочи тя. Нинова призова да се каже къде са парите, изхарчени ли са и за какво.

Г-н Горанов ни съветва да прочетем отчетите на Министерството - подценява ни, защото в тях не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни, при какви лихви ще го връщаме, кога, на всеки българин по колко от този дълг се пада да върне от личния си джоб, посочи председателят на БСП. Моля Герджиков да не го приема като партийно поръчение, а като необходимост да каже истината за състоянието на държавата, призова тя.

Относно избора на нов български еврокомисар, Нинова смята, че трябва да се изчакат парламентарните избори и редовен кабинет да излъчи еврокомисар.

В отговор на въпрос лидерът на БСП коментира, че не само трябва да се мисли за замразяване на заплатите на депутатите, но и да се направи. Затова от левицата щели да излязат с такова предложение в началото на следващия парламент.

Нинова съобщи, че днес "БСП за България" регистрира листите си в цялата страна. Тя отбеляза, че в софийския район, в който тя е водач, са регистрирали една силна листа. С такъв отбор очаквам с нетърпение лидерското състезание в 25-ти район, добави Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 2 Отговор
    Абе и аз искам тая да я закачат на детектора на лъжата и аз да питам къде са милионите дето ги краднаха с РОвч от енергетиката, но не ми дават...
    Госпожа Лъжа - Курнели

    Коментиран от #7

  • 2 утрален

    6 3 Отговор
    Курнелия от три локви воба ще донесе , само и само да влее кал в басейна . Как не и спря устата да ги говори тия ЛЪЖИ ?!?!?
  • 3 МММ

    4 1 Отговор
    Всички драпат да са в НС за да ръфат от кокала и е хубаво да знаем кой с колко ни е съдрал кожата.
  • 4 Така трябва

    4 3 Отговор
    Това е разумно, защото едва ли у нас ще се намери някой, който да има нужните умения, но ще има много поколения българи, които ще трябва да изплащат натрупания от ГЕРБ дълг
  • 5 Хахо

    1 0 Отговор
    Алоу,Герджикоооов, действай, какво се моташ,др.Корнелия ще ти опъва ушите! Предлагам, щом др.Нинова иска външна фирма за проверка, да плати хонорара и тя, а не държавата...
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Нали платиха на външна фирма да извърши одит на КТБ и какво стана нищо, освен, че се набутахме с още няколко млн. евро.
  • 7 Сретан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Румен Овчаров краде милиони а Тиквата МИЛИАРДИ...НЕ ЩЕШ ЛА ДА ПИТАШ КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ???