30 Март, 2017 20:00 4 357 4

Една единствена дума превръща Дания в най-щастливата страна в света

Една единствена дума превръща Дания в най-щастливата страна в света - 1

Дания от години насам е начело на класацията с най-щастливите страни в света. Много датчани споделят своята дълго-пазена тайна концепция за намиране на радост в ежедневието си като източник на щастието си. Името на концепцията? Hygge! (произнася се хуугъ)
Hygge се асоциира с чувството на комфорт, сигурност и удобство. Някога стояли ли се увити в одеяло с топла напитка в ръце? Честито! Значи знаете какво е Hygge.
Ето няколко неща, които могат да допринесат за покачването на Hygge-фактора в живота ви през следващата година!
1. Инвестирайте в свещи
Датчаните са нацията, която горе най-много свещи в световен мащаб. И те имат своето обяснение за това. Мъждукането на пламъка, обаятелния аромат и нежната приглушена светлина създават очарователна атмосфера.
Съвет: Свещи с дървесина в тях издават пукащия звук, който чуваме от горяща камината, докато самите те горят – това е много Hygge.
2. Винаги имайте запас от любимото си питие
Кафе, топъл шоколад или нещо друго малко по-силно – топлите напитки са сигурен начин за подсигуряване на уюта вкъщи във всяка една ситуация. Така че, уверете се, че винаги имате нещо такова под ръка, което да ви стопли отвътре навън.
3. Свързвайте се
Един от ключовите фактори, които допринасят за Hygge, е да усещаш топлината и енергията от други хора. Поканете приятели вкъщи, сгответе нещо вкусно и приятно и просто си говорете – без смартфони, без разсейване. Присъствайте в момента.
4. Създайте си уют
Суичъри, одеяла, дебели чорапи, комфортът е основно важен при Hygge. Така че за нощите, когато навън вали и зимата чука на вратата, увийте се в едно одеяло, увийте и домашния любимец със себе си, слушайте как капките от дъжда тропат по прозореца и усетете сериозна вълна от това, което датчаните наричат Hygge.
5. Забавете темпото
След като изброихме няколко важни неща, които носят удобство и комфорт, няма как да пропуснем спокойствието. Светът няма да спре да се върти само защото вие сте поспрели за малко да му се полюбувате! Насладете се на живота, поеме си бавно дъх, издишайте и си починете.
6. Приветствайте естественото
Голяма част от скандинавския интериор включва природни мотиви – пръчки, трева, шишарки, листа и др. Така те вкарват природата вкъщи. Вземете си растения и вижте как стаята става моментално по-свежа и по-жива.
7. Гответе с подръчни материали
Датчаните не са фенове на полу-фабрикатите и изкуствените заместители. Затова съберете няколко приятели и си направете някое лесно, но вкусно ястие заедно. Това е едно от нещата, които обезателно носят комфорт, уют, щастие и спокойствие в живота. Придружете го с греяно вино и съвсем скоро ще усетите сами защо скандинавците са толкова щастливи хора!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 8 Отговор
    Нк може това да е вярно, нашта русофилня хортува, че най щастлива страна а Рашка !
  • 2 Plovdiv

    6 1 Отговор
    ...И за разлика от Шведските Малоумници не са си отворили границите за човешката измет от африка и Близкия изток!
  • 3 бг идиотизъм

    4 0 Отговор
    Щастливи са щото държавата им е уредена, я да дойдат в БГ да поживеят в сървайвъра да ги питам дали ще бъдат пак щастливи. Ама не на екскурзия, почивка или с доходи от Дания, тука да бачкат и да се борят както нас и всеки ден да се сблъскват с невероятните(за тях)БГ абсурди.
  • 4 Румяна Николова

    4 0 Отговор
    От скоро живея в Дания ,но от 4 г ср опитвам да разбера защо са щастливи .,и сега ги разбирам ,тук е само спокойствие ,защото е екологично чисто ,взимат нормални заплати ,не се борят да живеят и строят палати като нас ,доволни са на това ,което имат и най- много се радват на слънцето