Last news in Fakti

10 Май, 2017 01:43 2 683 2

Пийте текила за здрави кости

  • текила-
  • агаве

Алкохолната напитка може да се окаже полезна за здравето

Пийте текила за здрави кости - 1
Снимка: Shutterstock

Мексикански учени твърдят, че текилата може да се окаже полезна за костите и да предпазва от остеопороза при разумна консумация, пише в. "Метро".

Изследването било осъществено от екип от Изследователския център за иновационни разработки. В текилата били идентифицирани съставки от синьото агаве, от което се приготвя, улесняващи абсорбирането от костите на калция и магнезия. А това ги поддържа в добро здраве.

В хода на експериментите мексиканските учени предизвикали остеопороза у женски опитни мишки. След това ги захранили с полимери от фруктоза, съдържаща се в кактусите агаве.

След осем месеца екипът взел проби от гризачите, за да се установи каква е абсорбцията на минералите и присъствието на остеокалцин, протеинът индикатор за произвеждането на нова кост.

Мишките, консумирали агаве показали 50% по-високо синтезиране на костно произвеждащия протеин. Измереният диаметър на костите им се оказал също по-висок спрямо мишките от контролната група, която не била захранена с фруктоза от агаве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    1 0 Отговор
    Пълни идиотщини. Ако текилата е спиртна напитка, въздействието и' върху човешкия организъм е същото, каквото е въздействието на спирта, ацетона, бензина и всички други СИЛНИ РАЗТВОРИТЕЛИ. Въздействат унищожително на лигавици и съединителни тъкани. В минимални количества, двадесет, тридесет милилитра дневно, спиртна напитка, получена чрез дестилация на ПЛОДОВА ЗАХАР, има положителен ефект против склерозирането на кръвоносните съдове.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.