Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 11:39 1 097 0

„Ред хот чили пепърс“ идват у нас

Билетите за концерта тръгват в продажба от 2 декември

„Ред хот чили пепърс“ идва за първи път в България. Една от най-големите съвременни рок групи ще се срещне с родните си фенове на 1 септември 2012. г. на столичния стадион „Георги Аспарухов“.

Световното турне I’m With You официално започна на емблематичната дата 11 септември в Богота, Колумбия и ще продължи до 2013 г., като за щастие на хилядите български почитатели ще премине и през България!

Капацитетът на стадион „Георги Аспарухов“ позволява на концерта да присъстват до  40 хил. души, коментират организаторите от „София мюзик ентърпрайсиз“. Билетите са на цени от 70 до 150 лв. и могат да бъдат купени от касата на зала "Арена Армеец" и в мрежата на "Тикестпро", като продажбата им стартира на 2 декември.

Създадена през 1983 година в Лос Андежилис, „Ред хот чили пепърс“ е от онези рок групи, които остават траен отпечатък в музикалната история. Групата се състои от вокалиста Антъни Кийдис, китариста Джош Клингхофър, басиста Майкъл "Флий" Балзари и барабаниста Чад Смит.

Музиката на "лютите чушлета” е сплав от рок, фънк елементи, пънк препратки и хип хоп семпли. Текстовете на групата са повече от еклектични - от сексуални провокации, през оди за приятелството до личните драми на всеки един от членовете на бандата, техните парчета са истинско предизвикателство. Те са шокиращо огледало на вътрешния им непокорен свят.

Групата са една от най-успешните рок банди с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени дългосвирещи записи. През 1991 г. групата издава успешния Blood Sugar Sex Magik, който я изстрелва на върха на музикалните класации и печели световно признание. Той реализира продажби от над 13 млн. и може да се похвали с едно от най-емблематичните парчета в историята на бандата – култовата Under The Bridge.

През 1998 г., след редица премеждия и промени, четиримата музиканта записват ударния албум Californication, който продава над 15 млн. копия и става най-успешният в историята на музикантите.
Три години по-късно на пазара се появява и By The Way, последван през 2006 г. от двойния диск Stadium Arcadium. Именно с него момчетата достигат челното място в родната Америка в класацията за най-продаван албум.

"Ред хот чили пепърс" са номинирани многократно за Американските музикални награди и наградите на MTV и са носители на шест награди "Грами".

На 26 август 2011 г. четиримата музиканта издават дългоочаквания си десети подред студиен албум I'm with You. Той дебютира директно на първо място в седемнадесет държави, сред които Великобритания, САЩ и Канада. От тогава до момента са издадени два сингъла - The Adventures of Rain Dance Maggie и Monarchy of Roses.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА