22 Юли, 2017 08:28 2 297 2

Умните хора се провалят на шофьорския изпит

  • умни хора-
  • шофьорски тест

Хората с по-висока интелигентност се провалят по-често на изпитите за шофьор.

Скорошно проучване с участието на 1564 британски граждани, получили пълен шофьорски лиценз, показва, че всеки 6 от 10 (59%) шофьори без диплома за завършено висше образование преминали теста със средно 1,7 опита. 50% от хората със завършено висше пък преминали теста със средно 1,8 опита.

Както изглежда, професията на човек, неговия коефициент на интелигентност и социално положение играят изключително важна роля в неговото цялостно представяне по време на теста за шофиране и шансовете да получи пълен шофьорски лиценз от първия път.

Хората, които имат отлични академични успехи в училище или в колежа, се затрудняват най-много с преминаването на теста.

Друго интересно откритие е че по-малко от 39% от собствениците на компании, които са се изкачили на масовия корпоративен полюс, преминават от първия път. Онези пък, които притежават бизнес, са три пъти по-склонни да вземат теста чак от четвъртия път (около 22%) от тези, които са на по-ниско стъпало на професионалната стълба (7%).

Авторите на изследването си обясняват фактите като се позовават на това, че по-образованите и авторитетни хора премислят всичко по няколко пъти и умът им е настроен по много по-логически начин. Затова на елементарни задачи, давани на шофьорските тестове, те губят времето си в прекомерно размишляване, вместо да направят зададеното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 1 Отговор
    Не се чудете що дават книжки на неграмотните

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не се чудим, просто умните хора не си КУПУВАТ книжки !