Last news in Fakti

11 Октомври, 2013 12:50 9 022 1

10 знака, че някой е по-умен от вас

  • съвети-
  • умни хора

Как да разберете, че някой е по-умен от вас?

Как да разберете, че някой е по-умен от вас? Е, разбира се, този въпрос се отнася само до онези от вас, които не се мислят за най-умни… че кой не иска да бъде умен? И кой би си признал на глас и всеослушание, че има по-умни от него. Разбира се, че всеки иска да блести с ум и интелект, но тези, които наистина притежават тези качества знаят, че винаги ще се намери някой с повече знания и умения от тях.

Ако искате да разберете дали и вие се числите към категорията „умни“ и как да разпознаете умните хора около вас, вижте тези 10 признака, които са типични за хора с по-голям интелект, повече знания и умение да използват тези две неща на място и по предназначение.

„Учените са много, но умните – малко“ е казал Наполеон.

1. Те не говорят много, защото знаят, че слушайки ще станат по-умни.

2. Те знаят много неща, различни от областта, в  която са специалисти. Това е дарът на широкоскроения ум, постоянно гладен за знания и в състояние да погълне информацията, която го интересува.

3. Те жонглират умело между дома, работното си място и личните си интереси, но никога не използват познатия стар рефрен за "баланса в живота" и не изтъкват това си умение. Докато жонглират, някак си успяват да изглеждат 100% ангажирани с това, което правят, на всички фронтове едновременно.

4. Те вероятно използват редица социални медии. Не е сигурно, но най-вероятно. Все пак това е един изцяло нов всят, който, ако човек използва правилно, може да научи много интересни и полезни неща, които трудно би открил другаде.

5. Дори когато нещата вървят много зле, те ще се усмихват. Умните хора никога няма да се обезпокоят, защото техните интелигентни мозъци бързо измислят алтернативи, дори по-бързо отколкото лошите неща могат да се случат.

6. Те знаят, че обикновено са най-умните в стаята, но не мислят за това. Вместо това, го приемат като лично предизвикателство да се опитат да накарат и другите да се чувстват умни.

7. Ако са мениджъри, те ще положат всички усилия да съберат в екипа си хората, които са по-интелигентен, по-последователни и по-популярни от тях. Те не се чувстват застрашени, тъй като знаят, че интелигентността е синергична (работи съвместно – бел.ред.)

8. Те имат скрити умения, които няма да покажат до момента, в който не им потрябват. Те нямат нужда да показват пълните си възможности/способности/знания само и само,за да докажат, че са по-добри от останалите.

9. Те могат да имат или да нямат висше образование. Вие обаче никога няма да разберете това, освен ако те не ви кажат или не видите това в автобиографията им.

10. Те никога, при никакви обстоятелства, не биха накарали някого да изглежда глупаво, макар че би им било лесно да го сторят. Те са научили чрез горчив опит, че единственото нещо, което се случва, когато накараш някого да изглежда глупаво е, че всъщност ти изглеждаш глупаво.

Сега вече трябва да сте наясно кои са умните хора около вас. Ако искате да сте един от тях, ето малко храна за размисъл около афоризъм от Аристотел: „Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.“
 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Е в България пък си имаме доста първенюта и те се разпознават от един километър.