Last news in Fakti

26 Август, 2017 23:29 1 507 0

Специалист предупреждава: Наргилето е вредно

  • наргиле-
  • вреда-
  • тютюн
Специалист предупреждава: Наргилето е вредно - 1

Употребата на наргиле се превръща в тенденция сред младежите, които са убедени, че то е почти безвредно, а контролът в заведенията и магазини за наргиле е слаб и често там се допускат непълнолетни, въпреки че собствениците отричат, съобщава БНТ.

Според пулмологът д-р София Ангелова вредите от наргилето са огромни и според доклади на Световната здравна организация, която силно апелира против свободната му употреба.

"Абсолютна заблуда, че наргилето е безвредно. Независимо какъв е тютюнът, независимо от аромата му, когато тютюнът гори се отделят всички токсични вещества, които се отделят и при цигарата. И заблуда е, че водата филтрира, не, не ги филтрира. Те се инхалират в белите дробове", обясни д-р Ангелова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА