22 Декември, 2017 05:44 1 037 0

5 съвета за Зелена Коледа от WWF

  • коледа-
  • съвети-
  • природа-
  • природозащитници-
  • wwf-
  • празници

Коледата не навсякъде е бяла, но винаги може да е зелена.

За посрещането на големия празник от WWF дават няколко съвета, които ще направят Коледата во по-хубава. Ако следвате съветите на природозащитниците ще пощадите портфейлите си и ще спестите на Земята още едно разхищение.

1. Коледната елха

Пластмасовата елха трябва да се използва най-малко 20 години, за да оправдае разходите и суровините по нейната изработка и транспортиране. Затова горещо ви препоръчваме да си направите собствена елха от подръчни материали. Идеите за подобни елхи са навсякъде около нас. Трябва само малко да се поразтърсите в интернет.
Ако пък много държите на истинска традиционна елха, изберете дръвче в саксия. После ще го посадите и ще се грижите за него докато стане голямо и още по-красиво дърво.

2. Коледната украса

Ако играчките и гирляндите у вас са ви доскучали и имате нужда от разнообразие, разменете ги с тези на ваши приятели. Можете да ги сменяте така всяка година.

3. Коледните светлини

Изберете LED осветление, което пести енергия. И все пак, когато не сте вкъщи, най-добре изключвайте лампичките.

4. Коледната трапеза

Харчим милиони левове всяка година за храна, с която отрупваме трапезата, но дали имаме нужда от толкова много?! Купувайте в достатъчно количество — само колкото наистина ще си хапнете. Препоръчваме ви да изберете сезонни и истински вкуснотии от фермерски пазари. Такъв се организира всяка сряда пред Министерство на земеделието и храните в София, но има и на много други места.

5. Коледните подаръци

Не се затрупвайте с излишни предмети, освен ако наистина имате нужда от топли чорапи и хубави обувки. Кажете на семейството и приятелите си кои са любимите ви каузи и поискайте да направят дарение за тях от ваше име. Така похарчените пари ще са наистина за смислена „покупка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА