Last news in Fakti

26 Януари, 2012 11:47 1 304 0

Бил Гейтс дарява нови 750 млн. долара

  • бил гейтс-
  • давос-
  • спин
Бил Гейтс дарява нови 750 млн. долара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бил Гейтс ще дари 750 млн. долара за борба със СПИН, туберкулоза и малария и призова правителствата да продължат с подкрепата, за да спасяват животите на болните, съобщи онлайн изданието The Republic.

Основателят на Microsoft заяви по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, че фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" ще дари средствата на базирания в Женева Глобален фонд за борба с тези три заболявания.

"Живеем в трудни икономически времена, но това не е оправдание да намаляваме помощта за най-бедните в света", подчерта Гейтс.

Глобалният фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария съобщи във вторник, че неговият изпълнителен директор Мишел Казачкин ще подаде оставка в отговор на обвинения за злоупотреба. За тази година фондът беше принуден да отмени повече от 1 млрд. нови разходи.
 
Глобалният фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария е създаден с цел значително увеличаване на финансовите средства, отделяни за борба срещу трите най-унищожителни болести в света, както и за насочване на тези средства към области с най-голяма нужда. Глобалният фонд действа като публично-частна партньорска структура между правителства, гражданското общество, частния сектор и засегнатите общности, и представлява един новаторски подход към международното финансиране в сферата на здравеопазването. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА