Last news in Fakti

8 Май, 2018 17:34 5 097 3

Кейт Бланшет със скандална изповед за секса в Холивуд

  • кейт бланшет-
  • холивуд-
  • секс-
  • продуцент-
  • сексуален тормоз-
  • тормоз

Кейт Бланшет е една от най-емблематичните холивудски актриси. Тя печели Оскар през 2005 г. за поддържаща роля за изключителното си превъплъщение в образа на кинолегендата Катрин Хепбърн в епичната биографична продукция за живота на Хауърд Хюз “Авиаторът” на режисьора Мартин Скорсезе. През 2014-а печели и “Оскар” за главна женска роля в “Син жасмин” на Уди Алън, частично вдъхновен от класиката “Трамвай Желание”.

През юни тази година ще можем да я видим на големия екран в “Бандитките на Оушън”. За филма тя казва, че е горда, че е част от него и че публиката ще го оцени.

Филмът е женският вариант на ужасно успешния "Бандата на Оушън", в който бандата се състои само от мъже. Бандата на бандитките обаче е пълна с известни женски имена. Ето какво допълва тя за новия филм:

"Нашата версия ще бъде изключително развлекателна и ние се забавлявахме страхотно по време на снимките. Аз обичам да редувам по-сериозни и драматични филми с леки и забавни комерсиални продукции. Иначе става прекалено задълбочаване и взимане насериозно. Надявам се, че “Бандитките на Оушън” ще се хареса на почитателите на предишните филми от поредицата и ще намери нова публика, която досега не е била заинтересована от жанра."

Кейт Бланшет е една от най-отявлените активистки в движението срещу сексуалния тормоз над жени в Холивуд и не само. Тя не пропусна да коментира и тази гореща тема:

"От една страна, това, което става, е страшно важно и здравословно. Най-накрая открито се говори за години на сексуален тормоз, упражняван от могъщи продуценти и други влиятелни фигури, върху млади актриси, които често са нямали избор."

Тя обаче допълни и следното за секса в киното:

"Но не мисля, че самото кино трябва да става особено пуританско. За съжаление еротиката от дълго време е ограничавана от големите холивудски студия. Сексът на екран е застрашен. Не трябва да допускаме цензура и излишна пуританщина. Киното може да бъде едновременно сигурно място за жените и творческа територия за разгръщане на свободни идеи. Сексът има място във филмите, но принудата към секс няма място в самата индустрия."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боляр

    19 1 Отговор
    Ей Богу, не остана един нормален филм, който да не получи съответната феминизирана версия! Как все претенции имате, пък една феминистка не видях да се натиска да бачка в някоя мина за да се докаже колко е велика?!
  • 2 Спас

    15 1 Отговор
    Откакто феминизацията стана повсеместно явление, изгубих желание да кавалерствам на дамите. Щом искат да се мерят с мъжете, да опъват сами каиша.
  • 3 ЗайоБайо

    11 0 Отговор
    Абе я не ни вземайте за канарчета, секса и властта са оръжия, които мъжете и жените винаги са използвали едни срещу други
    В такава ситуация една жена винаги има избор, въпроса е, че #metoo дамите винаги са избирали кариерата.
    Аман от Гюв..дии. .