Last news in Fakti

24 Юли, 2018 15:48 9 288 6

Бруталната истина за СПИН-а в Амстердам

  • спин-
  • ппи-
  • амстердам-
  • холандия-
  • проституция-
  • проститутка-
  • компаньонка-
  • ескорт

Две проститутки разказват колко е жесток проблемът с полово предаваните инфекции

Бруталната истина за СПИН-а в Амстердам - 1
Снимка: Shutterstock

„Ако не са съгласни да използват презерватив, изритвам ги“ – това разказа Фокси Ейнджъл – 47-годишна платинено руса секс работничка, покрита със страховити татуировки, от скандално известния квартал с червените фенери в Амстердам. Не е съвпадение, че тази година международната конференция за борба със СПИН се провежда в холандската столица, превърнала се в символ на секс индустрията, съобщава АФП.

Улиците на града са пълни с публични домове, сексшопове и проститутки на всеки ъгъл. Екзотичните дами, които се подвизават в района около ж.п. гарата, вероятно привличат повече любопитни туристи, отколкото клиенти на плътски услуги. Фокси е една от дамите, чакащи клиенти под червените неонови светлини.

„Когато избрахме Амстердам, беше най-вече с идеята да хвърлим повече светлина върху хората, които са най-податливи на заразяване с ХИВ. Ако не обръщаме внимание на тези хора, тогава ще изгубим битката срещу СПИН“, каза пред АФП Линда Гейл-Бекър, президент на Международната общност за СПИН.

Секс работничките не очаквали някои от водещите световни лекари и учени да преминат по застланите коридори и приглушено осветените спални на бордеите им, за да видят с очите на какъв риск са изложени работещите в „най-древната професия“. „Никога не правя секс без презерватив и четири пъти в годината си правя тестове за полово предавани болести и ХИВ“, разказва Фокси, докато седи на кресло от червено кадифе и яде сандвич за обяд.

От началото на епидемията от СПИН през 80-те над 80 млн. души по света са се заразили с вируса. Сред тях са и колеги на Фокси и Елза – друга млада проститутка, която се намира в съседната витрина. Отдавна в този район ХИВ не е табу.

„Изобщо не ме е страх. Някои от моите приятели са ХИВ позитивни и продължават да работят. В наши дни е възможно“, казва 25-годишната американка, визирайки прогреса на съвременната медицина и възможностите за терапия, които имат сега заразените. Около 7000 души работят в сферата на платения секс в Амстердам. 75% от тях идват от бедни държави, най-вече от Източна Европа. Елза описва себе си като „омъжена и полигамна“. Тя е проститутка от 17-годишна. Витрината, в която седи, гледа към многобройните канали на Амстердам и е точно срещу публичния дом, в който започнала да работи, когато пристигнала за пръв път в Холандия, бягайки от забраните за нейната „дейност“ в САЩ.

Тя, както и Фокси, си прави тестове за ХИВ по няколко пъти в годината в център, финансиран от общината. „Аз съм много внимателна, използвам презервативи. Но тестовете са безплатни, затова се възползвам“, казва младата жена, облечена в розова блузка и черен клин. „Някои мъже се опитват да махнат презерватива по време на секс. Ако това се случи, това е краят на сеанса, веднага“, споделя Фокси, която е работела като продавачка преди да стане проститутка преди 15 години.

„Никога няма да приема това. Дори за един милион“, категорична беше тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    13 12 Отговор
    пълни глупости са това че амстердам е популярен заради червените фенери и че са на всеки ъгъл червените фенери са в един квартал и те не са никак много но нещо пропускате защо наистина е популярен амстердам защото на всеки ъгъл има кофешопове и можеш да си пушиш съвсем легално марихуана без да се чувстваш престъпник също така и колаина е лесно достъпен и разрешен в малки количества всяка събота и неделя в амстердам влизат средо по 2 000 000 туристи точно и само за да пушат свободно лично съм ходил там над 5-6 пъти много мои близки живеят там и съм запознат с нещата от там а не от разни измислени статиики целящи да упорочат нечии бизнес ... да се върнем на дамите от фенерите нито една дама не ти позволява секс без кондом ако има такива то явно са голяма рядкост защото моите познати казват че ако искаш секс без кондом не е там мястото има улични проститутки те са готови на всичко за пари лично съм посещавал фенерите няколко пъти и винаги са ми слагали кондом без да ме питат искам ли това било задължително ако искам да правим нещо ми отговори една от тях так че не ни пробутвайте тия глупости и не се опитвайте да прикриете най-голямата и печеливша индустрия в икономиката на холандия а тя е продажбата на марихуана !!! за информация на хората които не са излизали навън проститутки има навсякъде съвсем законно както в амстердам не са по улиците а в обособени за целта места и се контролират от закона но защо те нямат такава посещаемост както в амстердам ??? вярват

    Коментиран от #2

  • 2 граматика

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Чувал ли си за изречения, запетаи, точки?!
    ПП: Не ти четох мнението. Познай защо ...

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Да го кажем направо.

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "граматика":

    Изключително "умно човече" е този пич # 1...Той е емблемата на днешното реали във форума тук-уникален е..
  • 4 граматиката тсъства

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "граматика":

    Човекът вече се е напушил у Амстердам и витае. А ти ще го приземяваш с разни запетаи.
  • 5 Дикембе Мутомбо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "граматика":

    Прочети го! Не знаеш какво изпускаш...
  • 6 hold up

    2 0 Отговор
    Много правилно постъпва ,, фенерова,, половия и орган не е за един ден,с него си припечелва хляба......!