Last news in Fakti

5 Март, 2012 08:37 974 0

Чавес продължава борбата с рака

  • уго чавес-
  • рак-
  • венецуела
Чавес продължава борбата с рака - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуелският президент Уго Чавес обяви, че продължава лечението си. Той направи това в поредното си телевизионно обръщение към сънародниците си, предаде АП.

Чавес съобщи, че след претърпяната в Хавана операция ще проведе интензивен курс на лъчетерапия.

Изявлението му отново повдигна въпроса за здравето на президента, който се бори с рака.

Той вече претърпя няколко операции в Куба, а после премина и курс на лечения в Бразилия. Чавес е на власт от 1999 година и се очаква догодина да се опита да спечели трети шестгодишен мандат.

Според американски медии Чавес е в тежко състояние, а лекарите го помпат с обезболяващи, за да изглежда бодър.

Опозицията във Венецуела настоява за детайлна информация за заболяването на президента.

Допълнително масло в огъня наля Уикилийкс. Сайтът разпространи имейли на аналитичния център „Стратфор”, според които лечението на Чавес не протича добре и на него може би му остава по-малко от година живот.

Според имейлите ракът на държавния глава на Венецуела се е разпространил в дебелото черво и костния мозък. Първото кубинско лечение на Чавес било неправилно и на помощ били извикани руски лекари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА