Last news in Fakti

17 Март, 2012 12:06 1 165 1

Бърза помощ искат защита от агресия

  • бърза помощ

Мерки срещу нарастващата агресия срещу екипите на Бърза помощ, както и законови промени ще поискат участниците във Втората национална среща на работещите в спешната помощ, която ще се проведе в Пловдив.

Ще настояваме и за по-добри условия при пенсиониране в системата, заяви д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Продължаваме да настояваме, че трябва да има промени в законовата уредба за това какво е спешно състояние, как се приемат спешни адреси, как се изпълняват, кои пациенти се хоспитализират, кои не. Продължаваме да настояваме, че трябва да се направи нещо за нарастващата агресия срещу нас", добави д-р Кателиева.

"Необходимо е да бъдем мотивирани да останем в спешната помощ, защото за изтеклите месеци нарасна броят на колегите, които напуснаха системата. На тази среща в Пловдив ще повдигнем въпроса, че искаме промяна на категорията за пенсиониране. Имаме много колеги, които вече са с хронични заболявания, а някои от тях имат и последствия от тези хронични заболявания. Много от колегите ни не успяват да се пенсионират или се пенсионират по болест, което е просто недопустимо", подчерта д-р Кателиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 new

    0 0 Отговор
    Да необходимо е да бъдете мотивирани, но и да се явявате навреме и с необходимата компетентност на мястото където имат нужда от ВАС вчера просто едва дойдоха - 40м и вече беше много късно за един българин на 60 г. колата не бързаше, докторката се моткаше и не носеше нищо с което да се опита да му помогне.......