Last news in Fakti

9 Януари, 2019 09:48 21 018 54

Френски писател предизвика скандал заради секса с жени над 50 г.

  • писател-
  • ян моа-
  • секс

Писателят Ян Моа предизвика скандал във Франция, след като каза, че "жените над 50 не стават за любов", въпреки че самият той е на 50 години.

"Предпочитам младите женски тела. Това е всичко. Тялото на 25-годишната жена е възхитително. Тялото на 50-годишната жена не е", споделя французинът пред френското списание "Marie Claire".

Коментарите предизвикаха гневни реакции в социалните мрежи, особено на фона на факта, че жената на президента на Франция е на 65 години, пише dir.bg. Полемиката привлече вниманието и на световни медии от калибъра на "Би Би Си".

Френската актриса Марина Фоис се пошегува, че ѝ остава само една година и 14 дни, за да спи с автора, тъй като след това ще е твърде късно за нея.

Потребител в Twitter казва с насмешка, че "жените над 50-годишна възраст са въздъхнали с облекчение, след коментарите на писателя", а друг допълва, че би било добре Моа да спре да се интересува и от жените под 50.

Журналистката на 52-годишна възраст Коломб Шнек публикува и по-късно изтри снимка на своето дупе, придруженa с надпис: "... какъв глупак си, не знаеш какво пропускаш...".

Други публикуваха снимки на актрисите Хали Бери и Дженифър Анистън, за да опровергаят коментарите му.

"Харесвам, който ми харесва", коментира Ян Моа пред радио RTL. "И не смятам да отговарям пред Съда по вкуса", допълни писателят.

"50-годишните жени също не ме харесват. Те имат по-добри неща за правене от това до стоят около 50-годишен невротик, който пише и чете по цял ден. Не съм цвете за мирисане", сподели Моа.

Писателят допълни пред списанието, че най-много му харесват жените с източноазиатски черти - особено тези от китайски, корейски и японски произход.

Във Франция Моа е известен с пиперливите си коментари и споровете в социалните мрежи, както и със славата си на ухажор. Той е водещ и на нощно шоу, което върви без прекъсване от 2006 година насам.

На българския книжен пазар Ян Моа е известен с романа си "Раждане", а през септември миналата година той успя да влезе в световните медии, след като бе забелязан в Северна Корея заедно с Жерар Депардийо, където двамата гостували за тържественото отбелязване на 70-годишния юбилей на КНДР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    47 8 Отговор
    Будала с будала то на сушата и градушката помага,и най вече зависи банковата сметка
  • 2 Гост

    101 44 Отговор
    Истината е казал човека. Секс с жена след 50 г. е истинско мъчение.
  • 3 Batushka

    23 58 Отговор
    Зависи ...Макронката е супер грани!
  • 4 откровен е

    101 15 Отговор
    Право куме в очи ! А наш Дришо да го прочете това 10 пъти !
  • 5 123

    134 6 Отговор
    По принцип е прав ама има и много изключения,има много 25 годишни дето не стават за нищо но има и много хубави същото е и с 50 годишните има поддържани които са страхотни но има и такива които не стават и за гледане.така че зависи от жената,да се обобщава е тъпо.
  • 6 гост

    60 6 Отговор
    Едно е как изглежда, а съвсем друго е как се усеща, според мен е прав човека. Допира и усещането са различни при младо и при възрастно, макар и по форма да са сходни. Кожата на малдо момиче е нежна и мека, формите и са свежи и стегнати, което не важи за възрастните жени. Че има някоя 50годишна, която е добре запазена напълно съм съгласен, но е една на много хиляди и то с много усилия в тази насока. Просто човекът си изказва мнението с какви жени би предпочел да спи, а не дава оценка конкретно на някоя жена, за да я засегне. Зрелите жени имат други плюсове като това да знаят какво искат, а не да си бъркат в носа докато ти действаш, също така младите жени, които не са раждали имат много по-здрави тела и малко болежки и оплаквания, с които да се съобразяваш, искат повече от секса и не мрънкат ако не получат очакваното, докато зрялата жена, особенно ако живееш с нея, е доста по-изискваща и лесно може да ти омръзне.
  • 7 бай Тодор

    27 38 Отговор
    Напротив ! Точно тогава са най-добри !
  • 8 Бай а Хой

    51 7 Отговор
    Изключения винаги има, но като цяло, евала на пича, много е прав, че тялото на 25 годишно агънце е къде къде по приятно за очите, за ръцете, за езика (еле за езика, ммм...) и т.н.

    Коментиран от #11, #19

  • 9 НАДЪРВЕН

    54 14 Отговор
    Съгласен съм с писателя Ян Моа, че жените над 50 не стават за секс, защото отдолу са амортизирани и е страшна суша; тва е все едно да плуваш у пресъхнало езеро!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Велина

    26 10 Отговор

    До коментар #8 от "Бай а Хой":

    Важи и за тялото на мъжете... Най - вече за някои други части от него ...
    Намират се изключения ...
  • 12 Играта свърши!

    6 7 Отговор
    Едно е да го мислиш,друго е да го правиш ..!Някои ,,скромни,,коментари,ме карат да бъда бунтар..!Добре ,казваме си младото си е младо,дори и да е 100 кг и да гледа тъпо,но какво ще кажем ,за стар 50 г .,обратен,който е с 25 г. обратен?Да това се приема?Тук,пак усетих една моя фраза ...!Камерата , няма значение,коя си, изчезвай,не ми пречи,все пак,това е достатъчно,че си със стар и болен....!!!!!
  • 13 Македонскo Лайно Mac Lain

    16 3 Отговор
    КОЙ ПРОБИРА НЕ НАМИРА Е КАЗАЛ проф.Димитров

    Коментиран от #50

  • 14 Пубер

    33 4 Отговор
    Те и повечето 25 - годишни са захабени и отпуснати лелички
  • 15 Да бъдем реалисти

    20 11 Отговор
    Тялото на 25г жена не е като на 50 годишна. Факт! Обаче за мъжете важи същото-нито кожата, нито мускулите... А мириса на кожата, определено няма нищо общо, повярвайте особено вие"надути гайди". За някои други атрибути да не говорим... Но всичко е въпрос на вкус, а особено когато влагаш и емоция.-тогава всичко е различно!

    Коментиран от #40, #44

  • 16 Хаахахаха

    21 4 Отговор
    Смях в залата! Произволен световнонеизвестен французин: "Ни щъ над 50-годишни!" Вопли в мрежата: "Как смееш! Тва е дискриминация! Шъ е* всички наред, къв си ти та да си пробираш!!!" Ммммдааа. Скоро половинките - на произволен принцип ще се натрисат, да няма обидени. Да живее равноправието!
  • 17 Фи / 35 / 25 санта!!!

    22 8 Отговор
    К*Р подбирач не е Е**Ч !!!

    Коментиран от #26

  • 18 ох котьо

    17 12 Отговор
    Всеки иска младото Прав е човека Няма да сменя памперси на бабите
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Попа дегустатор

    17 9 Отговор
    Абе щом е над 27 годишна , мани я , друго си е до 21 г.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 неутрален

    18 8 Отговор
    Въпросът е поставен много глупаво !Граница 50 години .Същото е,ако се каже,че мъж над 50 години,не става за секс.Всичко е индивидуално и не зависи от годините. !
  • 23 Емоцията!

    8 2 Отговор
    Начи,да се самопредлагаш,това е доста унизително,това важи за леките жени и в мъжки и женски род. ...!Какво е емоция,слагаме си непрозрачна превръзка на очите ,пипаме като слепите хора,каквото дойде. ..!Едно и също го поднасяме тук на хората,няма нужда,кожа ,органи ,мръсотии в хотелите....!А относно възбудимостта на жената ,няма проблем ,ако и се появи някой красив и умен Ромео,всичко е точно...!Приятни емоции в леглото на хетеродвойките....независимо от възрастта. .. !!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Оригинал Танас

    8 1 Отговор
    Опссс...и поздрави на Роската, он ма знай !!!
  • 26 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Фи / 35 / 25 санта!!!":

    Като не подбираш,преди Аяна,са били Парцалана и Киро....!Нема лечение,дорде си жив ...!!!!!Аяна се подлъга по тези размери я,горката тя,жива за съжаление....!!!!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Фи / 35 / 25 санта!!!

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Ко - ко речиии?
  • 28 Мустафа

    9 4 Отговор
    А бе като чукна две ракии и всички ми се виждат кат Шакира !
  • 29 Разделен задник на две

    3 5 Отговор
    С тези ялови , претенции ,няма кой, да му направи ,удоволствие!
    Освен, някое забляно, шиле, но пак , не е същото!
    А вкуса ,е разделен, като задника, на две половини!
  • 30 Емил

    13 7 Отговор
    На крив х.., годините му пречат! Импотяга!
  • 31 мъжкар

    11 5 Отговор
    аз избирам младото
  • 32 Bubbles

    15 9 Отговор
    Ми правилно, даже им е дал много, хората от край време са казали :

    Жената е жена до 30, после вече е стара чанта!
  • 33 babaqga

    12 3 Отговор
    Тя, революцията ги довършва още преди 35 … Чиста биология! Все по имитиращи и … за нищо не стават повечето, добре, че мъжете им ги търпят. Жените на съвременното общество са като почти скопци, защото някои от сетивата им са претъпени или ги няма … това е подготовка за ранна критическа и психологични проблеми, които с течение на времето … Следващите поколения ще са още по-зле …
    Само че, това е един от най-маловажните проблеми, предвид колосалното бреме което оставят едни от най-покварените и глупави идеолози живели някога на земята. След някое друго поколение, ще е бум на старчески болести при децата и доста ранна детска смъртност ...
  • 34 Гост

    7 5 Отговор
    А за какво ли става писателят Ян Моа? Дали има много жени, които искат да бъдат с него?
  • 35 Азазел

    15 2 Отговор
    Да, цитираните дами сигурно си заслужават. Но на 25 са си заслужавали повече. А за Макрон, да ме извиняват, на трябва да се забранят близки кадри. Освен, че се облича добре и е кльощава, много зле изглежда завалийката.
  • 36 жоро уудстока

    8 2 Отговор
    застава един пред бариерата на рая,но св.петър не го пуска.ама защо?-пита мераклията.помниш ли онази куцата,дето и отказа-затова.
  • 37 коко

    12 5 Отговор
    Прав е френския писател Ян Моа,няма как да сравняваш във сексуално отношение една 25 годишна мадама,която е в разгара на сексуалната си страст и интимните удоволствия със една 50 годишна жена,за която секса вече е в историята и въобще не и се мисли за секс.Всяко правило по принцип си има изключения,но младите жени са доста по привлекателни и сексуално разкрепостени от своите 50 годишни майки.Със "Дърти Презрели Сливи" хубав секс не става.
  • 38 комунист идиот

    7 7 Отговор
    Абсолютна истина.
  • 39 Грую

    7 6 Отговор
    Не е лицемер. Право го е рекъл. Всеки иска младо! Дърти 'ора никъде не щат. Даже и за работа пак ги не щат, а пък за други работи какво да отваряме приказка?
  • 40 Мирослав Клозе

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Да бъдем реалисти":

    Не съм много съгласен с теб, защото си зависи от поддръжката. Ако спортуваш редовно във фитнес залата, ако пиеш достатъчно хранителни добавки, имаш качествен хранителен режим е твърде възможно да си постоянно актуален сред нежния пол. Ако си добре поддържан, изглеждаш добре, имаш хубава кожа, фигура и маниери, то немалко жени ще се ориентират именно към теб, защото техните връстници са като закачалки за дрехи, тепърва започват да се интересуват от жени и обикновено не разполагат с твоя личен доход. Здрав и прав мъж на около 50, на който пистолетът му отчасти е загубил своите функции, няма да потърси решение на проблема при лекар?! Дълбоко се лъжеш. Има "Виагра", "Камагра", "Левитра"...
  • 41 Хахо хахо

    10 5 Отговор
    Жените над 50 като си свалят дрехите,
    изглеждат като смачкан вестник!!!
  • 42 рррр

    12 3 Отговор
    комшията ги търси от 70 нагоре.Много баби гледам минават,носят му буркани със зимнина.
  • 43 vasik atanasova

    8 3 Отговор
    че той нищо ново не е казал
    нито е открил топлата вода
    това си е истина
    50 г жена си е баба
    вече е геронтофилия
    аз имах една като млада все ми се надуваше
    сега стана на 50 и ми е навита
    да ама аз вече не е искам
  • 44 vasik atanasova

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Да бъдем реалисти":

    МЪЖ НА 50 МОЖЕ ВСИЧКО !!!
  • 45 Бат Мишо

    7 3 Отговор
    Репликата Е НАПЪЛНО НОРМАЛНА ако беше казана ОБАЧЕ ОТ МЛАДО МОМЧЕ , а не от 50 годишен пърдялник
  • 46 4х4

    3 0 Отговор
    Френският ,,Митьо пищова,, ма оригиналът е един...
  • 47 Н2О

    4 3 Отговор
    Прав е
  • 48 Пустиняка

    4 3 Отговор
    Ами не е излъгал човека. Така си е.. ама на старите чанти им се иска да не е вярно...но чувайки вътрешния си глас разбират, че е така и затова се онодват като за последно. После му казват, че било криза на средната възраст... Но когато ти падне една такава у северозапада казват .. удари бай у.ю таа мачка не е наша.
  • 49 trol

    2 4 Отговор
    на 14 годишните тялото е най-добро мани тея 25 годишни, дет продават шундака за кинчи
  • 50 hater

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Македонскo Лайно Mac Lain":

    който подбира -мастурбира.а свинемайките са с широк отвор
  • 51 гощо

    3 4 Отговор
    Аз да си оберем плодовете после шумата да я рине който иска! Светът е пълен с лельофили,бабоеби и реставратори!
  • 52 Фен

    2 2 Отговор
    25 си е 25
  • 53 Бай Хой

    3 2 Отговор
    Най-добре са 30 годишните! Развили са се до край, имат натрупан опит, знаят какво искат и не се притесняват да си поискат. А след това се раздават без да се превземат излишно! Обичам ви 30 годишни :) :) : )
  • 54 Пешо

    2 0 Отговор
    Пълен глупак, както и повечето от коментиращите. За понятието "MILF" явно не сте чували, нито се замисляте защо това е една от най-популярните категории в повечето порно сайтове. Една добре изглеждаща зряла жена тип споменатата Дженифър Анистън винаги ще е милиард пъти повече за предпочитане пред някоя келява пикла на 20. Но е доста по-трудно да ти върже с жена над 30, та на някои отрепки гроздето им киселее, че не могат да го стигнат.