Last news in Fakti

18 Април, 2012 19:25 968 1

Най-влиятелните 100 в света

  • тайм-
  • джереми лин-
  • крисчън маркли-
  • виола дейви

Списание „Тайм“ обяви ежегодния си списък с най-влиятелните хора на планетата. Това са известните личности, които ни вдъхновяват, забавляват и провокират, променяйки света в който живеем. Те са политици, музиканти, спортисти, пионери.

Тази година първи в класацията е баскетболистът на „Ню Йорк Никс“ Джереми Лин. 23-годишният спортист не е световна сензация, но историята му е ярко доказателство за успеха, въпреки трудностите, стереотипите и предразсъдъците. Азиатец, който играе чудесно в NBA, но и блестящ студент едновременно – това е Джереми Лин. Успехът му идва по старомодния начин – собствени усилия, упоритост и борба с пречките.

На второ място е композиторът и художник Крисчън Маркли, нашумял с противоречивия си филм „Часовникът“ - 24-часова продукция, съставена от стотици откъси от филми и телевизионни шоута.

Трета в престижната класация е чернокожата актриса Виола Дейвис, който бе номинирана за Оскар.

В първата половина на подреждането попадат Риана (8-мо място), Новак Джокович (14-то място) и Anonymous (36-то място). Американският президент Барак Обама е на 61-во място, а италианският премиер Марио Монти се нарежда 73-ти.

Бразилският президент Дилма Русеф е класирана на 82-ра позиция, а британската певица Адел е на 90-то място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    0 0 Отговор
    Тази класация не се отнася за нас, ние сме от друга планета.Как е попаднала при нас от ,някой стар вестник в селска тоалетна ще да е?