Last news in Fakti

30 Март, 2019 19:28 34 767 21

Битката за имотите на Тодор Колев - все по-жестока

  • тодор колев-
  • албена колева-
  • александър колев-
  • мария колева-
  • наследство-
  • имоти

Наследниците не могат да влязат във владение, подали иск и за пропуснати ползи

Битката за имотите на Тодор Колев - все по-жестока - 1
Снимка: БГНЕС

Вдовицата на Тодор Колев крие ключовете за имотите от децата му, стана ясно на поредното заседание по делото за тяхната делба. Дъщерята Албена и синът Александър не могат да влязат във владение на наследството си, въпреки решението на съда от края на 2018 г., с което се разпределят частите за всеки от тях, пише "Телеграф".

Затова актрисата от Народния театър и музикантът са се принудили да добавят още един иск в процеса – за пропуснати ползи. От 2017 г. те опитват да си поделят наследството на великия комик, но връзката помежду им изглежда като развален телефон. Пред съдия Стефан Шекерджийски адвокатите и на двете страни заявиха, че клиентите им са правили опити да се свържат по телефона един с друг, но се оказало, че "няма връзка с този номер“. Защитничката на Мария Колева обясни, че тя се е преместила да живее при сина си в Гърция след смъртта на любимия.

Имотите, които делят Колеви, са апартамент и два гаража в столичния квартал "Хладилника“, където големият актьор прекара последните години от живота си, както и магазин в Благоевград. Софийските имоти са в близост до големия търговски център, който единствен може да се похвали със станция на метрото. Подземният гараж е от 17.3 кв.м, купен заедно с магазин от 20,9 кв.м от актьора през 2005 г. от фирмата, построила цялата кооперация, която по това време е имала идея да направи подземен мол, свързващ хотел "Хемус“ с РУМ "Черни връх“.

В района Адама е имал още един имот, вероятно придобит преди имотния регистър да стане електронен, тъй като там няма информация за него. Но покрай съдебните документи за делбата става ясно, че е апартамент от 86,2 кв.м., състоящ се от дневна с кухненски бокс, две спални, баня, тоалетна, антре, коридор и тераси, а към него има и гараж от 19 кв.м. Магазинът в центъра на Благоевград е с площ от 20,94 кв.м. и към него са включени и прилежащи към обекта 113 кв. м. от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.

С решение от 26 октомври 2018 г. Софийският районен съд е допуснал делбата на имотите между Александър, Албена и Мария Колеви. За апартамента с гаража дяловете са по една трета идеална част за всеки съделител, докато при магазина и подземния гараж разпределението е следното – 4/6 остават за вдовицата, а по една шеста за всяко от децата на актьора. В момента тримата се опитват да се споразумеят как да си ги разделят, така че всички да са доволни. Децата обаче искат да си получат и пропуснатите ползи от това, че толкова време не са могли да се възползват от наследствените имоти.

"В момента не мога да ви кажа сумата, някъде около 20 хиляди лева е“, обясни адв. Янев, който защитава дъщерята и сина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рени

    64 18 Отговор
    ЕГАТИ БОКЛУЦИТЕ МАЙКА И ДЕЦА НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ ....!!!

    Коментиран от #10, #12, #18

  • 2 Червей

    61 0 Отговор
    Същата история е и с наследниците на големия актьор и комик Никола Анастасов ! Ще се изпотрепят за подялбата на наследството му !
  • 3 Mорук

    46 14 Отговор
    Алчност алчност ,как не ги е срам,ама той си е виновен,така ги е възпитал ,страшен артист
  • 4 гост

    97 4 Отговор
    ВЕЛИК АКТЬОР !!!! Българския ЛУЙ дьо ФИНЕС !!!! Жалко че си отиде толкова рано !!! Вечна му памет !!!!!!!!!
  • 5 Колчо Слепеца

    57 1 Отговор
    Голи се раждаме , а ни заравят с каквото ни облекат .Ковчег джоб няма !
  • 6 Ева

    60 1 Отговор
    Те не са нейни деца.А такива неща се уреждат прижеве
  • 7 Другия с коня

    29 2 Отговор
    Чистачките....Колееев....Кой открадна на жигулата Чистачките.....
  • 8 Кичка

    29 1 Отговор
    Да те е страх да умреш!
  • 9 Йосип Броз Тито

    25 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вдовицата на Тодор Колев крие ключовете за имотите от децата му, стана ясно на поредното заседание по делото за тяхната делба. Дъщерята Албена и синът Александър не могат да влязат във владение на наследството си, въпреки решението на съда от края на 2018 г., с което се разпределят частите за всеки от тях, пише "Телеграф".
    ...

    Децата му са много мекушави, толкова ли не могат да разбият вратата или да разпробият патрона? Или ако не могат, поне да повикат ключар да им отвори и да се настанят, какво толкова, защо са им ключове? Щом съдът им е разрешил, значи няма проблем, няма как да ги осъдят за влизане с взлом, защото реално имотите са техни.
  • 10 Цвета

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рени":

    Тя не им е майка.Втора съпруга е на Т.Колев.
  • 11 Мария

    32 11 Отговор
    ДОСТА СА ГЛУПАВИТЕ МЪЖЕ,КОГАТО ОСТАРЕЯТ ДА СЕ ХВАНАТ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НА ЖИВОТА СИ С НЯКОЯ"КУМА ЛИСА",КОЯТО ИЗМЪКВАТ ВСИЧКО ОТ РЕАЛНИТЕ ИМ НАСЛЕДНИЦИ-ДЕЦАТА КЪМ КОИТО ИМАТ АНГАЖИМЕНТИ. ПОЗНАВАМ НЯКОЛКО ТАКИВА СЛУЧАЙ.ЖЕНА,НЕ БИ НАПРАВИЛА ПОДОБНА ГЛУПОССТ.

    Коментиран от #17, #20

  • 12 Еретика

    14 39 Отговор

    До коментар #1 от "Рени":

    Хайде стига.Какви имоти,какви 5 лв.От къде такива имоти.Как са придобити.Е всички ли за ха задника на циганина Тодор Живков. Е явно Тодор Колев го е лизал по усърдно и за това има такива имоти.Нали артистите реват че са имали малки заплати при соца.Да ама някой се е облажил.Е Тошко Колев явно е бил по голям тарикат.

    Коментиран от #19

  • 13 123

    8 4 Отговор
    "в близост до големия търговски център, който единствен може да се похвали със станция на метрото."-а Сити Център София при Хемус или Мега Мол в Люлин?
  • 14 Ех,ех

    10 1 Отговор
    Голямо наследство,няма що!Явно Тодор Колев е искал да угоди и на тримата!
  • 15 Ех,ех

    0 1 Отговор
    Голямо наследство,няма що!Явно Тодор Колев е искал да угоди и на тримата!
  • 16 Ех,ех

    3 1 Отговор
    Голямо наследство,няма що!Явно Тодор Колев е искал да угоди и на тримата!
  • 17 Бай Хой

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Мария":

    Всички женски сте такива... Материални к, у, ч, к, и,!!!
  • 18 Баба електричка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рени":

    Не са нейни деца.Тая дето не могат да се разберат му е втора съпруга.
  • 19 Зайко Байко многознайко

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Еретика":

    Свери си часовника и недей да пишеш глупости! Какъв магазин можеш да придобиеш през Соца?
  • 20 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мария":

    Миче, жената пра`й друго - ослушва се за застаряващи мъже с дебели портфейли/ или известни в обществото/ ! Не зная кое е по- долно, ама се надявам да ми подскажеш, а ?
  • 21 бббббб

    0 1 Отговор
    Стара новина