Last news in Fakti

23 Април, 2012 11:21 1 714 0

Още една клиника с изрисувани стени

  • клиниката по пулмология-
  • специализираната болница за активно лечение на детски болести-софия-
  • изрисувана-
  • станка желева

Проектът „Шарена приказка“ гостува в Столичната педиатрия

Пъстри рисунки, изпълнени с много настроение, вече посрещат  малките пациенти на Клиниката по пулмология на Специализираната болница за активно лечение на детски болести-София  .
Художничката Станка Желева , екип на „Списание 8“ и „Фолксваген-„Леки автомобили“ заедно с деца  от болницата,  лекари и медицински сестри изрисуваха детското отделение, което е основно ремонтирано  и поема най-тежките случаи в страната.
В малкия импровизиран празник се включи с готовност  и изпълнителният директор на здравното заведение д-р Мария Екимова и зам.директорката по лечебната дейност д-р Наталия Минчева,  която също взе четката.
Разбира се,  заслугата е най-вече на художничката  Станка Желева , която очерта картинките, а всички ние заедно ги оцветихме. Стабилно рамо в оцветяването на пъстрите картинки дадоха  и младежкия екип от „Фолксваген“ - Десислава, Антония, Мариана, Нестор, Пламена, Деню и Вера  и разбира се, неуморната главна редакторка на „Списание 8“ Ганета Сагова.
Малките пациенти на болницата  - 4-годишното Данче и 3-годишните Моника и Мартин , които лекуват болно гърло, астма и бронхопневмония намериха и своята професия, грабвайки четка и боички.
Лъчезарният екип изрисува стените на цялата Клиника по пулмология и не пропусна да зарадва малките пациенти с подаръци, като ги „зарази“ и с доброто си настроение.
Инициативата“Шарена приказка, светът е в движение“  стартира през 2009 година като целта е  да подобри атмосферата в детските отделения на болниците в страната, както и в домове за деца в неравностойно положение.
Вече са изрисувани стотици стени в столицата, Варна, Пловдив, Стара Загора, Созопол, Широка лъка и др. 
През последните три години художничката Станка Желева за трети път гостува в столичната Педиатрия, където от стените на  Клиниката по диабет и Отделението по неврология и ревматогия гледат любими  герои от детските приказки, с които са израснали поколения малчугани.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА