Last news in Fakti

31 Юли, 2019 13:05 7 165 9

Опустошени защитени местности след снимките на "Игри на волята" (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • защитени видове-
  • защитена местност-
  • игри на волята-
  • риалити-
  • сървайвър-
  • плаж-
  • листи

Природозащитници сигнализират за опустошението, което остава след екипа на риалити шоуто "Игри на волята"

Остават броени месеци до старта на новото риалити по Нова телевизия - "Игри на волята", за което продуцентите пуснаха гръмките обещания още през май, че ще завладее България, а скандалите около организацията му вече са взимат връх.

Оказа се, че тези дни екипа на шоуто принудително е започнало да събира всичко разположено на защитения плаж "Листи" в Странджа, пише "Lupa.bg", а това, което може да последва още за тях, няма да е никак приемливо.

Припомняме, че скандалът със защитената местност, на която са решили да снимат от Нова телевизия новото си риалити, гръмна още в средата на юли. Тогава не само природозащитници, но и обикновени граждани се възмутиха сериозно от това, което екипът си позволи да направи насред девствената природа в близост до Царево.

Подразниха ги най-вече разрушените дюни и прокарания път в защитената местност "Силистар", че чак и забраната за посещение на туристи.

"Идвам, те ме питат къде ще застана, да не им преча! Няма да се почисти плажа, но се дава под наем (!!!) за снимки на някакво предаване... Проектът бил до септември!", алармира първа природозащитничката Гери Николова, възмутена от "находките" в защитената територия.

Младата жена призовава кмета на Царево - Георги Лапчев, да обясни "как се дава под наем обществен плаж, част от резерват".

За случая вдигнаха шум и от природозащитната коалиция "За да остане природа в България", които са меко казано възмутени, че телевизията прокарва незаконен път в защитена местност и ограничава достъпа на посетители до плажа "Листи" в природния парк "Странджа".

От организацията припомнят дори, че в началото на годината е направен опит да бъде отдаден под наем "Липите", един от последните незастроени плажове с ограничен достъп на автомобили в Странджа.

След граждански натиск и медийно внимание обаче, министърът на туризма Николина Ангелкова отмени заповедта. Ето какво заснеха на защитения плаж природозащитниците:


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sssss

    10 18 Отговор
    Смешното е, че точно телевизиите дадоха власт на зелените откачалки да рекетират обществото, а сега откачалките се обърнаха срещу телевизиите. Каквото посееш, такова ще пожънеш.

    Коментиран от #7

  • 2 Тоя гладния от видеото

    15 0 Отговор
    Защо не отиде да се гръмне! Големия мъж налита на жени! Карай си автобусчето и се радвай че нямаше с нея някой дето да те обърне като прасе болно от африканска чума!
  • 3 666

    12 0 Отговор
    КЪДЕ Е АНГЕЛКОВА ЗАЩТИТНИЧKATA НА ПРИРОДАТА
  • 4 Чинга чук

    17 0 Отговор
    А какъв вой се нададе когато Беар Грилс ,,изяде" една жаба и преплува езерото в Рила , а сега Нен(м)о Нен(м)ов немеее?
  • 5 ЪРП

    14 2 Отговор
    СТИГА ТЪПОТИИ БЕ ДА ВА ЕвА И ПИШМАН ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ!!!!!
    АЛОУУУУУ, КЪДЕ СА ИСТИНСКИТЕ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ЗА ДА РАЗОБЛИЧАТ ДОЛНИТЕ И НАГЛИ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ, КОИТО ОРГАНИЗИРАТ МАЩАБНО , МАСОВО И ВАРВАРСКО ИЗСИЧАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ!?!?!?!????
    КЪДЕ СТЕ БЕ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИЗМИСЛЕНИ???????
    НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ ДОЛНИТЕ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ УНИЩОЖАВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ГИГАНТСКИ ТЕРИТОРИИ ВЕКОВНИ БЪЛГАРСКИ ГОРИ И ГИ ИЗРАВНЯВАТ ПОГОЛОВНО С ТРЕВАТА!?!?!!!!!!
    ШИБАНИТЕ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ ПРЕВЪРНАХА И ВСИЧКИ ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ В ТОТАЛНИ БРАКОНИЕРИ , КОИТО САМО НАБЛЮДАВАТ ВАРВАРСКАТА И ДИВАШКА СЕЧ И РАЗПРЕДЕЛЯТ НА ЦИГАНИТЕ КОИ РАЙОНИ ДА УНИЩОЖАВАТ, ЗАЩОТО ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ЧАКА С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ИЗКУПИ ЗА ЖАЛКИ ПАРИ ПЪРВОКЛАСНАТА БЪЛГАРСКА ГОРА!!!!!!!!!!!!!!!
    ИЗСИЧАНЕТО Е ТОТАЛНО И ПОГОЛОВНО А ЗАЛЕСЯВАНЕТО ..... НУЛЕВО!!!!!
    ДА ГНИЕТЕ В АДА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ ДОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 ай скрий се

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    Тъпако като пишеш с главни букви не ставаш по-убедителен. А къде си ти когато се изсичат голите. Като толкова плачеш Ти къде си. Организира ли простест някъде, вдигна ли шум, направи ли нещо? Все чакате друг да ви свърши мръсната работа. Но, важното е, че плюеш в нета и то с главни букви.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.