Last news in Fakti

14 Юни, 2012 13:47 1 327 1

Най-яките български рок банди на Kavarna Rock 2012

  • kavarna rock 2012-
  • рок-
  • метъл-
  • фестивал

Най-яките български хард рок и метъл банди от последните няколко десетилетия ще представят родната музика на Kavarna Rock 2012, съобщават организаторите.

На сцената на фестивала в трите дни ще се изявят култови групи, като AXAT, БТР, D2 & Di4o и Ренегат. Всички те ще представят сетове от изцяло авторска музика, включваща най-емблематичните песни от дискографията им, но и чисто нови парчета, някои от които ще чуем за първи път на сцената на Kavarna Rock 2012!

На 13 юли фестивалът ще стартира с БТР – група, която вече близо 20 години е вярна на себе си, но и постоянно се развива музикално и стилово. Последното им постижение е първото място в конкурса "Златна пролет" на БНР с новата им песен "Защо". Парчето, което се сдоби и с впечатляващ клип с участието на Асен Блатечки, е първата авторска композиция, която БТР пускат от 4 години насам. И ако съдим по него, групата определено има нов материал, който си заслужава да бъде чут на живо от сцената на Kavarna Rock 2012. Освен тях на сцената на 13 юли ще излезе и една от най-интересните нови банди у нас - Команда 5. Групата е страничен проект на китариста, композитора и текстописеца на БТР Кирил Божков, който заедно с басиста Орлин Маринов, Георги Милев (барабани), Илиян Илиев (китара) и талантливата им вокалистка Яна Галинова ще свирят авторски парчета от предстоящия си дебютен албум, който е в класическа хард рок стилистика. Хелдайнер в първия ден на Kavarna Rock са DIO Disciples, а освен тях публиката ще се наслади на шоутата на Glenn Hughes и Michael Schenker Band.

Втората вечер на фестивала – 14 юли - ще посрещне един неочакван тандем – D2, със специалното участие на първия си вокал – Di4o. Бандата ще изсвири песни от началото на кариерата си, до най-новите от предстоящия им албум, който ще излезе през есента. И публиката на Kavarna Rock ще се убеди, че дългото чакане си е заслужавало. До броени дни на D2 ще снимат нов видеоклип, за който момчетата направиха национален кастинг. Това лято се очертава доста напрегнато, с участия на фестивала "Гитариада" в Сърбия, мастериране и смесване на албума им в Лос Анджелис и продуцентска дейност около националния конкурс за ученически банди "Голямо междучасие". Хедлайнер на 14 юли е Stryper, а международната програма на фестивала за втория ден включва още Dokken и Big Noize feat. Sebastian Bach.

На 15 юли на сцената на Kavarna Rock ще чуем титаните на българския метъл и хард рок – Ахат. Бандата няма нужда от представяне на фона на над 20-годишната си кариера, в която неуморно коват съществена част от историята на родната тежка музика. След повторното си активизиране в първото десетилетие на 21 век, Ахат записаха цял албум преди 2 години, а това лято предстои да влязат в студио за още нов материал. Публиката вече знае новите им песни, макар че до момента не са издавани и Kavarna Rock 2012 ще бъде поредният шанс да сме сред първите, които ще разберат какво приготвят в момента хеви метъл класиците. Компания в неделя ще им правят и Ренегат – група с 10-годишна история, в която впечатляват безкомпромисните им усилия, постоянна активност и непрекъсната амбиция да правят и издават музиката, която харесват. Ренегат пуснаха последния си албум "Ренегат 2012" за свободно сваляне на сайта си и до този момент тавата има над 13 000 прослушвания и тегления. Него, както и хитове от цялата си дискография ще представят и на Kavarna Rock 2012.

Последната вечер на 15 юли Kavarna Rock 2012 ще завърши със зрелищното шоу на Lizzy Borden и гръмотевични концерти на Kamelot и Rhapsody of Fire.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ангел спасов

    0 0 Отговор
    Успех и поздрави от PARK ROCK STAGEBULL