Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 18:28 5 750 12

Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти

  • бърза храна-
  • ресторанти за бързо хранене-
  • съставки-
  • откривани-
  • абсурдни

Дали наистина ядете онова, което си мислите?

Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти - 1
Снимки: shutterstock

Колкото и да се стремим към това да се храним здравословно, понякога се изкушаваме да престъпим правилата и да изберем някаква мазна, пържена, евтина и нездравословна храна.

Причината за това често е свързана с нуждите на организма ни. Освен това центърът за удоволствие на нашия мозък се активира, когато ядем "вредни храни". Именно това получаваме от ресторантите за бързо хранене - бързо, евтино и абсолютно нездравословно.

Друго „очарование“ на тези заведения е, че можете да ги намерите почти навсякъде. И навсякъде ще получите вкусна храна.

Съвсем друг е въпросът обаче, какво има в нея.

Оказва се, че понякога в продуктите, закупени от ресторанти за бързо хранене, може да откриете неочаквани съставки, някои от които доста гадни.

Вижте част от най-странните и шокиращи неща, откривани някога:

Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти
Снимки: shutterstock

Пилешка глава в Happy Meal

В нощта на 27 ноември 2000 г. Катрин Ортега от Вирджиния купува кутия с пържени пилешки крилца в ресторант на McDonald’s и я носи у дома при семейството си. Но докато ги маха от кутията, Ортега забелязва, че едно от парчетата изглежда ... малко странно.

Разглеждайки го по-отблизо, тя вижда, че има очи и клюн. Оказва се пилешка глава, изпържена като крилце.

Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти
Снимки: shutterstock

Презерватив в Big Mac

През 1997 г. мъж на име Джеф Болинг намира презерватив в Big Mac. Това неприятно откритие го кара незабавно да заведе дело срещу McDonald’s, но ръководството на известната верига отрича всякакви обвинения.

Мишка в буркан с къри

Кейт Барет от Англия купува буркан със сос Extra Special Tikka Masala от местен магазин в Корнуол. След като излива буркана в пастата си, тя забеляза, че сосът е „малко на бучки.“ След като поглежда по-отблизо, забелязва мъртва мишка.

Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти
Снимки: shutterstock

Бръснач в сладолед от Wal-Mart

През 2011 г. жена от Източен Тексас на име Стефани Грейнджър се наранява с бръснарско ножче в картонена кутия със сладолед. Това може да не звучи толкова грубо като някои от другите „вкусни съдържания“ в този списък, но е доста опасно.

Глава на плъх в пилешко

През 2016 г. снимка, показваща глава на плъх в пиле, обиколи мрежата. Според човека, който я пуска, той я е намерил в пържено пиле. Според някои това е монтаж, но при всички положения не изглежда добре. Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти
Снимки: shutterstock

Човешка кожа в сандвич с пиле

Дейвид Шейдинг от Дейтън, Охайо, получава обезщетение от около 50 000 долара през 2005 г. за намирането на човешка кожа в пилешкия му сандвич. Шейдинг осъзнава, че нещо не е наред, когато захапва сандвича и намира парче плът. Мениджърът твърди, че е порязал пръста си, докато реже марулята, но не изхвърля.

Пирони в Mac-and-Cheese

Ребека Шортен е хоспитализирана няколко дни преди сватбата си, след като поглъща гвоздей, „попаднал“ в готова храна на Tesco. Тя се натъква на нещо „доста хрупкаво“ в макароните си, но се оказва, че е и доста опасно.

Най-абсурдните неща, намирани във фаст фууд продукти
Снимки: shutterstock

Метамфетамин в тайното меню в In-N-Out

Любител на млечен шейк в Дауни, Калифорния, получава повече, отколкото иска, когато спира в In-N-Out Burger за вечеря. Фред Малдонадо забелязва две капсули в дъното на чашата си.

Според твърденията му той е тествал капсулите и е установил, че те съдържат метамфетамин. Когато се връща в ресторанта, мениджърът се извинява и му предлага безплатен бургер. Недоволен от сделката, той решава да съди веригата, но In-N-Out нарича твърденията „неоснователни“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    29 4 Отговор
    Аз ведъж ядох дюнер със сос съдържащ ДНК-то на седем човека...

    Коментиран от #3

  • 2 Работил като готвач

    17 3 Отговор
    Ако знаете дори в кухните на скъпите ресторанти какви неща се случват няма да влезнете никога.Често развалящи се продукти с изтичащ срок се замразяват и се приготвят като им дойде реда.Нещо падне ли на земята дори не се и плакне.Реално нищо не се изхвърля дори и от недоядените порции.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А отрязан уй...!

    5 5 Отговор
    Някой да е намирал, аз намерих и много се зарадвах, истински късмет и бижу е това...! (Ще обясня защо щ, като ми до скучае , слагам в устата и дъвча, дъвча, дъвча, нали е жилав, да имам за всеки ден, не го поглъщам, защото мога да се задавя...!)

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Чук

    8 0 Отговор
    Това се нарича кухненски сандвич т.е. сандвич обиколил цялата кухня.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бой по пу*ката с черпака

    5 2 Отговор
    Виждал съм как правят дюнери и от тогава и пари да ми дават не бих ги пипнал. По телевизията гледах, как готвача, след като направи бургер санвича, се изплю в него. Просто беше забравил човека, че в кухнята имаше камера, иначе никой нямаше да знае как допълнително овкусява сандвичите. По времето на социализма, всички хора работещи не само в ресторантите, но и в цялата хранително вкусова промишленост, имаха здравни книжки с които всеки 6 месеца задължително минаваха на лекарски прегледи за различни заразни заболявания. Ако здравната ти книжка не беше заверена с печат и подпис, не можеше да работиш, защото стриктно се спазваше и проверяваше. Сега и ЕБОЛА да имаш, на никой не му пука, само да си готов да работиш за жълти стотинки.
  • 10 ГоСт

    1 0 Отговор
    Абе тия когато намерят добре охранен торен червей в бозата, да ми се обадят по водомера..
  • 11 Няма такова нещо

    2 1 Отговор
    Някой не може без бой по оназ работа , ако иска с ръжен, но беше ми изтекъл срока на здр.книжка и затова наново,, изядох,, манту и книжката ми излезна около 50 лева...!
  • 12 българин

    1 0 Отговор
    По времето на соца, не само че изискваха заверена здравна книжка, но тогава не можеше да работиш като готвач, барман или келнер без да си учил и имаш диплома за това.