Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 13:05 8 902 16

Путин има тайна дъщеря, чиято майка е мултимилионер

  • президент-
  • владимир путин-
  • дъщеря-
  • тайна

Тази история показва кой всъщност притежава банка "Россия"

В Санкт Петербург живее мистериозният мултимилионер Светлана Кривоногих. Тя получава разкошни подаръци от приятели на президента на Русия Владимир Путин, а дъщеря ѝ има невероятна прилика с държавния глава. Тази история показва кой всъщност притежава банка "Россия". Така започва разследването на Proekt.media, независимо интернет издание, събрало някои от най-добрите разследващи журналисти на Русия, предава Флагман.

Каменният остров не е сред най-популярните места за туристите в Санкт Петербург. В града обаче няма по-елитно място за живеене. Наоколо има вода, добре поддържан парк, няколко дореволюционни имения и държавни резиденции с мистериозни имена като "К-2". В началото на 21 век две дузини жители на Петербург сбъдват мечтата на много свои съграждани, установявайки се на острова. Това не са обикновени жители на втората столица на Русия, а предимно хора от близкия кръг на новия президент Владимир Путин. Те стават собственици на апартаменти в жилищен комплекс на "2-ра Березовая алея". Сградата е построена в стила на именията в Санкт Петербург от 19-ти век. Затворена е, както физически - от ограда и ров с вода, така и символично. Тези апартаменти се предлагали само “на познати”.

Там се заселват спаринг партньорите на Путин по джудо Василий Шестаков (председател на Международната федерация по самбо и депутат от Единна Русия) и Аркадий Ротенберг (милиардер, абониран за огромни държавни поръчки за строителство). Там заживяват и другарите на президента от кооперацията “Озеро” Юрий Ковалчук, Сергей Фурсенко, Виктор Мячин и Николай Шамалов и редица други хора по един или друг начин свързани с руския държавен глава. Може би най-незабележимият участник в това партньорство е жена, чиито име и фамилия не са известни на широката общественост и дори на съседите ѝ на Каменния остров. Името на непознатата е Светлана Кривоногих.

Тя прекара детството си в комунален апартамент на улица Гороховая, в средата на типичния "гангстерски Петербург". Майка ѝ работела като бояджия, а за баща ѝ съседите помнят само, че е обичал да си пийва и починал млад. Приятел на семейството разказва, че семейството е било бедно, след абитуриентския си бал в началото на 90-те, Светлана известно време работи като чистачка в близък магазин. Приемат я в Университета по икономика и финанси към катедра „Международни икономически отношения“, но нейните колеги не си я спомнят.

"Татенцето" и студентката

Кривоногих се дипломира в университета през 2000 г., но по същото време нещо се променя коренно в живота ѝ. Заедно с майка си тя напуска общинския апартамент на Гороховая и става собственик на едно от най-елитните жилища в Санкт Петербург. А сега, според изчисленията на “Проект”, семейство Кривоногих притежава жилищни недвижими имоти в Санкт Петербург, Москва и Сочи за почти 1,1 милиард рубли (почти 24 млн. лв. бел. ред.). Двама съседи от Гороховая, попитани за източниците на неочакваното богатство си припомнят, че Светлана е имала богат обожател през 90-те. Един от събеседниците си спомня, че това е бил "служител на правителството на Санкт Петербург", друг обидно и просто го нарича "татенцето".

В публичните документи няма данни за мъжа на Светлана Кривоногих, но може да се намери източника на обсипалото я богатство. В началото на века вчерашната студентка става съсобственик едновременно на няколко компании, сред които се отличава бързо растящата петербургска банка “Россия”. През 2001 г Кривоногих регистрира фирма с игривото име “Релакс”, а през 2007 тази фирма вече има 3,6% от банката. През 2019 г. делът ѝ намалява до 2,8%, или около 800 млн рубли (17,4 млн. лв) от пазарната стойност на банката.

“Россия”, която е създадена от петербургски партийни функционери, се разраства при президентството на Путин и благодарение на държавната компания “Газпром”. През 2014 година, след анексирането на Крим, банката попада под европейски санкции заради близостта си до Путин.

Любимият курорт на Путин

Любимият ски курорт на Путин "Игора", който се намира в северната част на Ленинградска област принадлежи на същата Светлана Кривоногих. Тя притежава 75% от компанията “Озон”, която управлява курорта, притежава земята под нея и търговската марка. Юрий Ковалчук (шеф на банка "Россия" бел. ред.) ​​и съпругата му имат само 25%, въпреки че именно неговата банка е ключов инвеститор в курорта, чиито приходи през 2019 г. надвишават половин милиард рубли.

С помощта на банка “Россия” Кривоногих става собственик и на още един обект - бившето кино “Ленинград”, а днес център за културни събития, което се намира в центъра на града в Таврическата градина. Сградата първо е купена от Ковалчук, а после Светлана се сдобива със 75%. Ако местната преса пише за центъра, като за еротичното шоу провеждано в него “Love Sick”, Кривоногих се споменава само като приближена на Юрий Ковалчук.

“Проект” стига до извода, че Светлана е много по-близка до президента отколкото самият Ковалчук.

Вечерта на 4 януари 1999 г от летище Пулково за Москва излита редовен полет. На места 5а и 5б седят тогавашният директор на ФСБ Владимир Путин и новият познат от работата в Смолни (правителството на Петербург) Виктор Золотов (днес директор на Националната гвардия на Русия бел.ред). Пред тях на 1б лети Светлана Кривоногих. В периода между двата века Кривоногих често лети между Питер и Москва а, нейна постоянна спътница е Дина Цилевич (която е във връзка със Золотов, според друго разследване на “Проект” и има апартамент в същия комплекс на Каменния остров).

Дъщерята

Кривоногих е била близка Путин от 90-те години - избирането му за президент до към края на миналото десетилетие, разказва “Проект”, като се позовава на два източника. Други познати на Путин отказват да говорят за тази връзка, а причината за това може да е, че Кривоногих има дъщеря родена през 2003 г. В документите с които “Проект” се е запознал не е написано името на бащата, но нейното бащино име е Владимировна.

От няколко години 17*годишната Елизавета живее под друга фамилия, а за социалните мрежи използва фалшиво име. На портретните си снимки, тя прилича удивително на Владимир Путин. Компютърен анализ на професор Хасан Угайл от университета в Брадфорд показва, че сходството на Путин и Елизавета е 70,44%, а сходство над 75% означава, че на снимките е един и същи човек, което говори за възможна близка роднинска връзка.

“Проект” не публикува портретни снимки на непълнолетната Елизавета по етични съображения. След като Светлана Кривоногих получава въпроси от редакцията, дъщеря ѝ сваля от акаунта си повечето снимки, на които се вижда лицето ѝ.

Списъкът на увеличаващия се поток от активи и собственост на семейство Кривоногих само потвърждава колко то е важно за президента на Русия.

Имотите

Изданието изрежда жилищата и имотите, което притежава семейството. Всички те са купени в схеми със съдействието на близки на Путин бизнесмени и началници на държавни структури. Апартамент и ресторант близо до централния в Питер Дворцови площад са придобити с помощта на друг приятел на Путин — виолончелистът, кръстник на президентската дъщеря Мария и миноритарен акционер в банка “Россия” Сергей Ролдугин. От “Панамските досиета” се вижда, че през 2011 г. свързана с него офшорна фирма е превела на управляващата курорта компания "Игора" два заема за около 200 млн рубли с лихва 1%. През същата офшорка Светлана става собственик на 37 метрова яхта Al’doga. Стойността ѝ е $5,4 млн.

Цялото имущество на семейство Кривоногих, което е открито от “Проект” се оценява на 7,7 млрд рубли или $100 млн.

Кривоногих не отговаря на въпросите на изданието, а прес-секретарят на президента Дмитрий Песков казва, че за първи път чува името ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 намерете

    29 3 Отговор
    3-те разлики с Барцилонагейт
  • 2 са д д с

    39 3 Отговор
    ой и Бойко има таква дъщеря и любовница, ама никой не го прави на проблем. Още по-малко от ЕК. За тях е чист като бебешка сълза.
  • 3 кога

    29 10 Отговор
    Кога ще четем за Прокопиев, за Сорос и Байдън какви къщи и любовници имат и как се забавляват.Защо на Сорос сина миу е с пола? Байдън посещавал ли е острова на забавленията на Епщайн? Как изглежда морската вила на Прокопиев?
  • 4 Stéphanie 🎲

    18 7 Отговор
    Това е факт Руснаците крият много неща ,публикува се това което е угодно на Краля Слънце 🌞😉 .Кой знае още колко деца има не вярвам да е само това ,защо няма снимка 😳да не е клонинг лабораторен на Путя 👀.Горките руснаци мизерстват във кочината ,Путиланчо достоен заместник на Сталин народа гладен в дупки и септични ями ,мизерия ,в*шки ....
  • 5 Може ли да имаш фамилия кривокрака😂😂😂

    19 2 Отговор
    И там като тука целия комунистически елит и наследниците му стана бесен капиталист и заграбиха сичко😂😂😂😂😂
  • 6 Така живеят

    13 4 Отговор
    мафиотите, с много тайни, много жени, много пари, издевателства над хората, ВСИЧКО ИМ Е НАЙ, а ПРОСТАЦИТЕ ги величаят, нищо че, руският народ мре от глад и болести!
  • 7 Българин

    7 7 Отговор
    Това не е истина.Абсолютна фалшива новина.Всеки знае, че Путин е гей.
  • 8 реалист

    13 3 Отговор
    защо българина гледа в чъждия двор, а не погледне у нас. само един поглед и ще може след това да се просвещава десетилетия наред, чудейки се на заблужденията си. ще разбере не само за многото дечица на нашите управници, а може случайно и да научи за милиярдите кой колко има и къде ги къта.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 аха хаха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "реалист":

    Българинът не гледа а асоциира, товарищь Путлер и другаря Борисович. Защо ли сме все толкова близо до рашкия манталитет.
  • 10 ясно

    7 1 Отговор
    Значи я возят на Путинмобил.
  • 11 666666

    10 1 Отговор
    А пък при Тиквата всички шкафчета са явни и открити.Но народа такива неща него вълнуват.
  • 12 Путин джудиста

    10 4 Отговор
    Колко потаен бил... винаги се разкрива всичко, почти в края на мандата...!
  • 13 ДА АМА НЕ

    4 4 Отговор
    Вадят се поне две заключения
    -Обича да думка вътре
    -Не може да прави мъжки
    Има слаби хромозоми,джуджешки.6956
  • 14 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    3 3 Отговор
    БАЦЕТО БЛЕДНЕЕ ПРЕД ПОДВИЗИТЕ НА ПУТИН...ЧЕСТИТО ТОВАРИЩИ.....
  • 15 МИГ29

    1 0 Отговор
    Не ме интересува Путин, жени, дъщери. Интересува ме Борисов и исие...
  • 16 Марков

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "реалист":

    Апсолютно си прав. Българска черта, като нея няма на света.