5 Януари, 2021 13:36 1 896 7

Кралицата пропусна Хари и Меган за Нова година

  • кралица елизабет ii-
  • пожелание-
  • новогодишно обръщение-
  • пожелания-
  • британско кралско семейство-
  • меган и хари

Уилям и Кейт не поздравиха никого

Кралицата пропусна Хари и Меган за Нова година - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Кралица Елизабет публикува емоционално новогодишно послание в социалните мрежи.
„Ще се срещнем отново“, написа кралица Елизабет в навечерието на Нова година в официалния акаунт на Бъкингамския дворец.

Новогодишният поздрав бе отправен към всички поданици, като към него Нейно величество добави четири любими снимки със спомени от 2020 година.

Подобно на всички световни лидери в този час, тя призна, че годината е била трудна във всяко отношение, но е необходимо да вярваме, че ще дойдат по-добри времена, когато всички ще бъдем заедно. За първи път до "щастлива" в поздравлението прозвуча и "здрава нова година".

„Трябва да се утешим, че макар да имаме още да изтърпим, пак ще се върнат по-добри дни: ние отново ще бъдем с приятелите си; отново ще бъдем със семействата си; ще се срещнем отново. Желая на всички щастлива и здрава Нова година“, написа кралицата в четвъртък.

94-годишната Елизабет произнесе същите тези думи по-рано през годината, когато се обърна към Обединеното кралство и Британската общност в рядко телевизионно обръщение през април, в самото начало на пандемията от COVID-19.

Любопитно е също, че на картичката тя е отбелязала най-близките членове на семейството си - принц Чарлз, както и херцогът и херцогинята на Кеймбридж.

Феновете на пропуснатите в поздравлението принц Хари и Меган веднага възроптаха, че те не са намерили място в поздрава след заминаването си за САЩ. Защитници на монарха обаче заявиха, че в новогодишния поздрав на Нейно величество не са споменати и внуците ѝ, че поздравът е чиста формалност и че просто следва процедурата за наследяване на трона.

И докато кралските наблюдатели спореха, дали нарочно или официално, Елизабет II не отбеляза принц Хари и Меган Маркъл на новогодишната празнична картичка, други отбелязаха, че принц Уилям и съпругата му Кейт не са публикували изобщо поздрав за новата година. Никакви семейни снимки, сантименталности или ободряващи думи към нацията, че през 2021 г. „всичко със сигурност ще се оправи“.

Кралицата и съпругът ѝ - принц Филип, се изолираха в замъка Уиндзор заради коронавируса. Там, двамата прекараха Коледа и голяма част от изминалата година. Отново от там тя изнесе и годишната си коледна реч.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    2 5 Отговор
    Дръта рептилка! Свършва и времето на таз вещица!
  • 2 Тя тая

    7 0 Отговор
    Нова година мина преди 6 дни. Това ли е Голямата статия сега? Стига драскане
  • 3 Прие я, таз с носа

    1 1 Отговор
    Сега я пропускаш....!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Парашка свинарката , голата, свиня

    1 0 Отговор
    Се всзе много на сериозно.....!
  • 6 Аз40

    2 0 Отговор
    Те сигурно избягаха от педофилията в замъка. Чичо му на Хари щеше да ги посещава децата нощем 'да им чете приказки'.
  • 7 Всички тези

    1 0 Отговор
    са безумни изроди, със странни навици и сбъркан мозък. А Меган е ку. ка, а пък Хари е рижав плъх. Абе, няма един нормален между тях. Дано от децата излезе нещо по-добро... Но, ако съдим по гените, едва ли. Както и да е, не мога и тях да ги мисля, те са си добре - богати, луди и тъпи. Ех!