28 Януари, 2021 19:32 6 340 12

Разкриха тайната за „мъртвата позиция“ в самолетите, която стюардесите винаги отказват да…

  • мъртва позиция-
  • самолети-
  • кабинен екипаж-
  • стюардеси-
  • пътници

Инцидент през 2017 г. е особено показателен за този термин

Разкриха тайната за „мъртвата позиция“ в самолетите, която стюардесите винаги отказват да… - 1
Снимка: shutterstock

Членовете на екипажа могат да откажат да обслужват пътници по време на полет, докато са "в мъртва позиция", според бившата стюардеса, пише сайтът pochivka.blitz.bg.

Макар и неизвестен на повечето пътници, терминът в индустрията е нещо, което повечето служители на полети правят по време на кариерата си.

Според Бети Тиски, която е писала за преживяванията си като стюардеса в мемоарите си „Бети в небето с куфар“, този термин означава, че те официално са извън служба.

Това е дори да са все още в униформа.Бети обяснява как членовете на екипажа често са на самолета, ако летят до дома си или до друго летище за друг полет. Тя пише: „Често сме все още в униформите си, но не сме на служба.

"Ако видите стюардеса да чете списание и да пие питие или да дреме, тя не е мързелива - тя просто е "в мъртва позиция".

Патрик Смит, автор на Cockpit Confidential и уебсайта Ask the Pilot, предположи, че стюардесата трябва да продължи да бъде дежурна.

Той обяснява, че това „не е същото като пътуване до работа или лично пътуване“.

Вместо това те все още са на „дежурство“ и просто „се пренасочват“.

Това означава, че макар те да не са задължени да асистират на пътниците и да ги обслужват, те все пак ще бъдат задължени да помагат при извънредна ситуация на борда.

Ако стюардесата е "в мъртва позиция", за да работи по друг полет, това може да доведе до това пътниците да се свалят от самолета, за да направят място за тях.

Инцидент през 2017 г. по време на полет на United Airlines стана вирусен, след като видеото на пътника Дейвид Дао показа, че той бил насилствено свален от полета, за да направи място за четирима от екипажа.

Други известни ситуации, свързани с "мъртва позиция", са за конспиратора Франк Абагнале, който се представял за пилот и пътува така в най-малко 26 страни, което вдъхновява филма от 2002 г. "Хвани ме, ако можеш”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    27 12 Отговор
    Още не искат да разкрият че самолетите летят празни и парите не стигат за ежедневния преглед на машините който е задължителен....Парите са по важни от човешкия живот...Измамните медии още прикриват смърта която иде от неправилно потдържане на самолети с цел печалба и алчност..

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Медуза

    38 1 Отговор
    И името на героя на Леонардо Ди Каприо от филма е Франк Абигнейл, а не Абагнале-като някой нигерийски емигрант.
  • 3 гобро

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Ти дойде от летището специално да ни го кажеш това?

    Или пишеш от мазата докато наливаш ракийка?
  • 4 Хохохо

    18 5 Отговор
    Много задълбочена статия, пълна с разум и интелект.
  • 5 Партия

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    ФОРЦА МАНГЪР ще напълни самолетитe само със стюардecи!гласувaйте за нас!
  • 6 гост

    18 0 Отговор
    факти, време е да разширите скалата за оценки на статиите, например НАДОЛУ. Както има +5 така да има и -5, да ви бухат хората минусите спокойно. ''Статия'' като тази, заслужава оценка точно -5

    Коментиран от #7

  • 7 No Exit

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    То е ясно че Факти е дайджест с подпури от преводни (в случая от английски) текстове в широк диапазон от новини до клюки. Дамата поставила името и снимката си тук очевидно е превела текста небрежно до безхаберие. Изпадане в буквализъм - “инцидент станал ВИРУСЕН”!? Съжалявам, но viral има друго значение. “Бети в небето с куфари” би било единственото заглавие струващо си да не бъде превеждано заради очевидната алюзия с известна песен на Бийтълс. Но за сметка на това останалите заглавия автоматично са оставени на английски. Грешката с името е може би най-безобидното недоразумение. Ето тази безмозъчна, роботизирана (а дали дамата просто не е използвала преводачката на гугъл) некадърност дразни. Но явно нивото на преводите във Факти се сдъвква безпроблемно от матРЯлът който ги чете.
  • 8 хаберих

    5 1 Отговор
    Женските чанти трябва да се произвеждат задължително с лампичка, за улесняване на търсенето вътре...

    Коментиран от #10

  • 9 Авеее

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: това може да доведе до това
  • 10 Безпартийна

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "хаберих":

    Ако натисна погрешни бутон в бързането или НЕДОГЛЕЖДАНЕ, как може да се коригира грешката?
  • 11 вДивия

    1 1 Отговор
    Не може, един път Вътре, начи е Вътре. Да си мислила!
  • 12 На кой

    1 1 Отговор
    му пука тук,какво е превела и с какво Милена "Вени" Трачева! Писала нещо си за стюардесите...толкова може,горката въджайна...