Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 10:34 3 570 10

Принцеса Мако се омъжи за своя любим от народа и изгуби титлата си

  • япония-
  • принцеса-
  • принцеса мако-
  • любов-
  • сватба

Принцесата напусна императорската резиденция и се сбогува със семейството си

Принцеса Мако се омъжи за своя любим от народа и изгуби титлата си - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро, който няма благородническо потекло, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Така тя ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка. Принцесата се отказа от традиционните бляскави ритуали и от полагащото ѝ се еднократно плащане в размер на над 1,3 милиона долара.

"Брачните документи бяха представени и приети", съобщи за Франс прес представител на агенцията за императорското семейство.

Принцеса Мако се омъжи за своя любим от народа и изгуби титлата си

Японската телевизия показа кадри как принцеса Мако напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува с тях. Мако е племенница на сегашния император Нарухито, като е дъщеря на по-малкия му брат, принц Фумихито.

Принцеса Мако се омъжи за своя любим от народа и изгуби титлата си

Младоженците са на по 30 години. Те се запознават в университета. Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро вече работи в адвокатска кантора. Все още не се знае дали Мако ще работи, но тя има добро образование - учила е изкуство и културно наследство.

Напускането на императорското семейство и преселването в САЩ предизвика неизбежни сравнения с друга двойка - британския принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл, отбелязва Франс прес.

Принцеса Мако се омъжи за своя любим от народа и изгуби титлата си

Когато принцеса Мако и Кей Комуро обявиха годежа си преди четири години, новината първоначално бе посрещната в Япония с одобрение, припомня Ройтерс. Нещата обаче се промениха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе замесена майката на годеника. Тогава Комуро замина за Ню Йорк, за да учи право, и се върна в Япония едва миналия месец.

Бракът няма отношение към реда на наследяване на императорския трон. В Япония престолът се предава само по мъжка линия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    16 5 Отговор
    Някой може ли да ми каже, как се става благородник? Коя е институцията, която определя това кой да е благородник? А кой е назначил тази институция ако я има? Ако я няма, то четете въпрос номер едно.
  • 2 Щи кажа ве

    17 0 Отговор
    просто е. Япония са военна аристокрация. Значи колкото повече хора си убил в името на феодала или императора, толкова по висш благородник си. Другите аристокрации почват пак с убийства, но след време убийствата се заменят с крадене и тормоз на населението в името на краля.

    Коментиран от #5

  • 3 К(г)ей Кюмюро

    10 6 Отговор
    То хубаво, че се обичат, ама двамата са предатели. Напуснали Япония и отишли в ......... америка.

    Коментиран от #4

  • 4 защо да

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "К(г)ей Кюмюро":

    са предатели? Япония си е окупирана от говедарника територия със съответните военни бази. Демек говедарникът им се явява метрополия.

    Коментиран от #6

  • 5 Тенно хейка Банзай !!!

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Щи кажа ве":

    Япония може да е била военна аристокрация, но до 1945. След това е „Стейт оф Джапан”-колония на гнснит€ американци и „императорът” е просто за шоу. Така че за умрелите или добро, или нищо. Но някои умрели могат и да възкръснат. Банзай!
  • 6 К(г)ей Кюмюро

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "защо да":

    Ами предатели са. Нямат ли чувство за национална принадлежност? То и България е Land of Bulgaria, регистрирана като американска ФИРМА, ама си оставам Българин и няма да стъпя в сащ (империята на злото), нито пък ще стана американец.

    Коментиран от #7

  • 7 Механик

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "К(г)ей Кюмюро":

    Само малоумниците, дето не са виждали свят и са се нагледали на Рамбо, си мечтаят да идат в САЩ.
    Признавам си, че преди 30 години и аз бях в тая категория. Абсолютно шиле!!!
    Ама бързо ми светна, де.

    Коментиран от #10

  • 8 В името на, красотата

    3 2 Отговор
    Бивша принцеса, Мако си заслужава, всичкото това,,, диващината,, дали само в Япония се е срещала, ами че тя съществува, в още по голям мащаб, някои се успокояват, че са,, съвременници,, на, тях, което е още по зле....!
  • 9 ким

    6 1 Отговор
    мисля,че е време Япония и Великобританияда станат народни републики
  • 10 Фриймонт

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Жалко, че не си отишъл... Особено преди 30 години щеше да ти хареса - хиляди пъти повече възможности, икономика на високи обороти и общество на 1000 светлинни години от българското... хубави години!