Last news in Fakti

12 Януари, 2022 13:55 6 823 1

Какво да правим, ако не можем да заспим?

  • безсъние-
  • инсомния-
  • съвети-
  • заспиване-
  • сън-
  • лягане

Ценни съвети при безсъние

Какво да правим, ако не можем да заспим? - 1
Снимка: Shutterstock

Експерти от Американската асоциация на съня разкриха как точно трябва да постъпи човек, който страда от безсъние и не може да заспи, а се върти безспирно в леглото си късно вечер, съобщиха от Medic Forum.

Има редица причини, поради които човек не може да заспи. Един от най-простите начини срещу това може да бъде „отдиха“ от безполезния опит за заспиване в хоризонтално положение в леглото. Според експерти, ако човек се събуди и остане буден над 10 минути, трябва да опита да стане от леглото и да седне на друго място, докато се усещането за сънливост се появи отново, пише БГНЕС.

По отношение на основните причини за проблеми със съня, препоръчително е да не гледате телевизия или да четете, докато сте в леглото. Освен това известно време преди лягане е редно да се въздържате от алкохол, кофеин и никотин. Горещ душ, приятна спокойна музика, както и нещо, което може да отпусне човек, ще ви помогне да подготвите организма си за сън.

Лекарите съветват също да си създадете и постоянно да извършвате определен ритуал, който ще помогне да заспите и да се събудите в определено време.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проф. Витанов

    2 1 Отговор
    Можете да броите овце в аритметична прогресия, ако не помогне - извличайте корен квадратен.