25 Май, 2013 11:40 2 709 5

Биха екип от Спешна помощ в София

  • спешна помощ-
  • линейка-
  • побой

Лекарски екип на Спешна помощ стана обект на жесток побой през нощта срещу петък в София.

Екипът се отзовал на сигнал за жена, болна от диабет, която получила дихателни проблеми. На място се оказало, че става дума за 15-годишна пияна девойка на домашен купон за абитуриентски бал. Направената проба показала, че момичето е с 4,3 промила алкохол в кръвта. 

За инцидента са задържани шестима души на възраст между 21 и 37 години. По-късно стана известно, че двама мъже и една жена, участвали в побой над екип над Бърза помощ, остават в ареста за 72 часа. Другите трима задържани излизат на свобода.

Реаниматорът е с наранявания по ръцете, краката и хранопровода, защото нападателите му го душили. Пострадали са и шофьорът и медицинската сестра, която успяла да извика полиция в суматохата.

Въпреки всичко линейката успяла да закара пияната тийнейджърка в Спешното отделение.

Най-тежко пострадал е лекарят д-р Красимир Йорданов, който има 26-годишен стаж като реаниматор в Спешна помощ и е герой във филма "Последната линейка на София".

„Това за 26 години се случва за първи път, казвам ви го откровено, страшно обидно. Какво иска тоя народ - първо да идва полиция и тогава ние, ако ще да умират. Нагледал съм се на смърт, на рани, на всичко. Невъзможна смърт съм видял, но нека да умират, ако българския народ не си промени отношението към нас. Ако нас не ни протектират, няма да има Бърза помощ,” заяви пред bTV д-р Йорданов.

По думите му, утре всички медици в Спешна помощ ще излязат в стачка и няма да се отзовават на сигнали. „Тази нощ беше моментът, в който всички щяха да спрат работа и да оставят София във Вартоломеева нощ. Крайно време е хората да започнат да ни уважават,” каза още лекарят.

По думите му, лекарите в Бърза помощ поемат всички удари от усилията на поредица управляващи да направят „недъгавата реформа в здравеопазването”.

Д-р Йорданов не очаква справедливост след жестокия побой. „За толкова години в тази държава справедливост няма – виновните винаги са свободни,” допълни лекарят.

За 24 часа са задържани шестима души – петима мъже и една жена на възраст между 21 и 37 години. С изключение на жената и на единия от мъжете, останалите четирима са криминално проявени - за хулиганство, някои от тях за наркотични вещества и нанасяне на средна телесна повреда.

Предстои полицията да разпита още заподозрени и свидетели и да направи втори оглед на мястото.

В края на миналата година 41-вото Народно събрание прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, които приравняват нападението над медицински служители с нападението над полицаи и прокурори. Преждевременния край на мандата на предишното управление обаче не даде шанс на депутатите да приемат промените и на второ четене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 1 Отговор
    А защо са ги били? Едва ли е било без причина.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мария спасова

    1 3 Отговор
    Аз нямам нищо против тях.Просто се чудя защо са ги набили.
  • 4 Армагедон

    2 1 Отговор
    Това са последиците от 20годишната чалгализация и деградация на подрастващото поколение .Напредва модата за гладък изпънат мозък ,без мозъчни гънки ! Но прост народ е удобен за управляващите и за тези, които им е удобно да трупат големи печалби от експлоатация на прости ,ниско квалифицирани и ниско заплатени хора. Чувството за безнаказаност е присъщо за гладките мозъци , даже е тема за гордост пред себеподобните! Като си представя,че същите такива ще пораснат и ще дойде време някои от тях да ги избират в парламента! То и сега вече такива прокраднали се зрънца в партиите и парламента. Пази боже от ултраси в Народното събрание!
  • 5 трезво мислещ

    1 0 Отговор
    На бесилото им е мястото на такива.Деградирал прост народ,един Хитлер ни трябва и ще ни излекува цялата тази помиярщина.А между другото стига сме се оправдавали с този преход,превърнали сме се в едни помияри и това е,и как го е казал един философ:всеки народ заслужава своите управници.Деградирали управници - деградирал народ,деструктивен народ - деструктивни управници,непродуктивен колектив - непродуктивна държава,зад гърба си имаме унищожени три империи и един райх,а сме на път да унищожим и Европейския съюз,рано или късно ще дойде ред и на планетата земя,после на слънчевата система и т.н..