Last news in Fakti

16 Юни, 2013 23:47 3 159 0

Д-р Тотко Найденов: Не рекламирайте татуировката

  • татуировка
В миналото са се татуирали само затворниците и моряците; види се - от скука, а и за "легитимация". Сега като че ли няма спортист, артист, певец или манекенка, които да не показват, и то с подчертана гордост, рисунките и надписите по телата си, сякаш са подвижни картини. Нещо повече: медиите също масово се втурнаха да рекламират този вид себеизтъкване, че и баш-майсторите на кожните гравюри, припомня д-р Тотко Найденов.
 
Неотдавна с потрес наблюдавах как Слави усърдно интервюираше някакъв "художник" на телата на Лейди Гага, Роби Уйлямс и други подобни, а маестрото показно изографиса с туш няколко кръга с бормашинката си по пухкавата ръчичка на една от певачките на Трифонов. Самият Рафаело да беше, нямаше с такъв прехлас да го разпитва за тънкостите на "изкуството" му. И нито дума за огромните опасности, които татуирането крие: заразяване със СПИН и хепатит (В, С, Е или Делта, който често се развива в хроничен, после - в цироза, а може - и в рак, т. е. също в гибел).
 
Но кой да се интересува от възможните последици за младите читатели (респективно - зрители)? Важното е да се излъчи (напише) нещо пикантно. А за здравето и живота на хората има кой да му мисли: самите те (ако не е станало късно). Но толкова откровено и явно да се рекламира гибел: е, това е безотговорност! Рекламите на цигари и алкохол са забранени. А на смърт?! 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА