Last news in Fakti

28 Юли, 2022 10:58 2 372 4

Шакира се изправя пред съда за данъчни измами

  • шакира-
  • жерар пике-
  • съд-
  • дело-
  • данъчни измами-
  • данъчни престъпления

Адвокатите на звездата заявиха, че тя ще се яви в съда, за да докаже своята невинност

Шакира се изправя пред съда за данъчни измами - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шакира, която наскоро се раздели с бащата на децата си - футболистът на ФК "Барселона" Жерар Пике, отива на съд за укриване на данъци. Дотук се стигна, след като адвокатите ѝ обявиха, че са отхвърлили споразумението, предложено от прокуратурата за намаляване на евентуалната ѝ присъда, съобщи БНР.

След като през май от прокурорите обявиха, че ще повдигнат обвинения срещу колумбийската поп дива за укриването на 14.5 милиона евро данъци, започнаха преговори между нейните адвокати и магистратите за постигане на споразумение за намаляване на евентуалната ѝ присъда.

Независимо от факта, че тя вече е платила 17.2 милиона евро на хазната, в които са включени не само дължимите данъци, но и лихвите по тях, обвинителите по делото искаха тя да си понесе отговорността и да бъде съдена за умишленото недеклариране на средства.

Сега адвокатите ѝ отхвърлиха подобна възможност и заявиха, че тя е готова да се яви пред съда, за да докаже своята невинност.

В разпространено до медиите изявление Шакира твърди, че парите са спечелени по време на международно турне, когато тя все още не е живеела постоянно в Испания и затова не са били декларирани. Тя се чувства нарочно притисната и смята, че данъчните харчат милиони да водят разследвания срещу известни хора като нея, за да могат после публично да ги унижат и да ги накарат да платят данъци, които реално не дължат.

Според нея Данъчната агенция "губи по едно от всеки две съдебни дела с данъкоплатците си", затова е решила да "остави въпроса в ръцете на закона, със спокойствието и увереността, че справедливостта ще възтържествува".

По думите ѝ "никога" в нито една друга държава не е срещала "толкова ожесточено преследване" от хазната, "нито толкова очевидно използване на медии и натиск върху репутацията като механизъм за събиране на данъци".

От прокуратурата заявиха, че до започването на процеса срещу нея, тя все още има време да приеме споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Има още да учиш

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не е болка за умиране! В един момент сам ще научиш как да се разблокирваш?

    Коментиран от #4

  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Има още да учиш":

    Е, да, ама... Аз не искам да влизам през задния вход. Трябва да има начин през официалния вход - с добро и с мъжка дума!